Potpisan Sporazum o suradnji na projektu „Razvoj poduzetništva žena kroz intelektualni kapital kao potencijal“

Danas su u dvorani Splitsko-dalmatinske županije župan Zlatko Ževrnja, predsjednica Hrvatske udruge poslovnih žena KRUG Gordana Restović, predsjednica Ogranka KRUG-a Split Lada Karninčić, v.d. predsjednica HGK Županijske komore Split Mirajna Čagalj, voditeljica HBOR-ovog Područnog ureda za Dalmaciju Mira Krneta te direktorica Centra za ekonomiku d.o.o. Karmen Jelčić održali konferenciju za novinare na temu „Razvoj poduzetništva žena kroz intelektualni kapital kao potencijal - Radionice za razvoj poduzetništva žena“. Ovom prilikom potpisan je i Sporazum o suradnji na istoimenom projektu.  

Projekt ima za cilj poticanje i promicanje poduzetništva žena u splitsko-dalmatinskoj županiji, putem njihove edukacije o važnosti upravljanja intelektualnim kapitalom u poslovnim subjektima u kojima su žene većinske vlasnice ili sudjeluju u upravljanju.     

„Županija tijekom godine provodi 40 mjera za poticanje malog poduzetništva. Jedna od ovih mjera je i poticanje i razvoj žena u poduzetništvu, za koje smo, u ove tri godine, od kada je mjera uspostavljena dodijelili 160 potpora, od oko 4 milijuna kuna. Stoga nas veseli i današnje  potpisivanje Sporazuma, jer znamo kako svaka potpora dobro dođe, a povratne informacije sa terena su odlične. Trudit ćemo se iznos namijenjen ženama poduzetnicama s vremenom povećati“, kazao je župan.

Lada Karninčić, naglasila je kako je Sporazum potpisan upravo na dvadesetu obljetnicu osnutka KRUG-a, Ogranka Split. „Osjetili smo kako na terenu postoji neinformiranost o  temi intelektualnog vlasništva, te da žene ne baš i koriste svoja intelektualna znanja. Zato smatramo kako nije nikad dosta ukazivanja na ovu granu poduzetništva“, kazala je predsjednica Ogranka Karninčić, te upoznala nazočne s radom Ogranka.

„Zahvaljujem se još jednom Županiji i HBOR-u koji su imali sluha i razumijevanja za ovaj projekt i ovu tematiku. Oni to, uostalom, svjedoče godinama svojim aktivnostima, odnosno kreditima namijenjenim poduzetnicima, a bez čije potpore ovaj projekt ne bi ugledao svjetlo dana“, kazala je Mirjana Čagalj v.d. predsjednica HGK ŽK Split.