Potpisani ugovori sa Fondom za regionalni razvoj Republike Hrvatske

Misija Fonda za regionalni razvoj RH jest financiranje inicijativa koje potiču uravnoteženi regionalni razvoj u RH, te potpora županijama i jedinicama lokalne samouprave u pripremi i provedbi razvojnih projekata. Broj i veličina projekata Fonda za regionalni razvoj RH na području Splitsko-dalmatinske županije potvrđuje da je Fond opravdao svoju misiju – poticanje razvoja u jedinicama lokalne samouprave.

U razdoblju od 2003. do 2007. godine na podruju Splitsko-dalmatinske županije, uz potporu Fonda realizirano je ukupno 26 projekata u  22 jedinice lokalne samouprave. Od ukupno 26 realiziranih projekata njih 14 otpada na vodoopskrbu, 4. na rekonstrukciju nerazvrstanih prometnica, 3 na opremanje poduzetničkih zona, 3 na elektro napajanje te 3 ostala projekta.
Danas je potpisano još 22 ugovora sa 19 jedinica lokalne samouprave ukupne vrijednosti 15.624.780, 25 kn. 

Predsjednik Uprave Fonda za regionalni razvoj Danijel Žamboki kazao je da komunalna infrastruktura predstavlja osnovni preduvjet razvoja pojedinih područja, a za realizaciju ovakvih projekata potrebno je vrijeme. Naglasio je da prolazeći našom županijom zapaža izuzetan napredak u razvoju komunalne infrastrukture, te čestitao Županiji na prepoznavanju i davanju prioriteta ovakvim projektima. Naglasio je da će ulaskom u Europsku uniju ovakvi projekti biti sve prepoznatljiviji , te da će isti biti  financijski potpomognuti iz fondova Europske unije. Na završetku je istaknuo izuzetno ostvarenu suradnju Splitsko-dalmatinske županije i Fonda za regionalni razvoj izražavajući nadu nastavka uspješnog partnerskog djelovanja.  

Župan se zahvalio na razumijevanju za potrebe koje imaju naše jedinice lokalne samouprave. Cilj koji namjeravamo postići je adekvatna vodoopskrba u svim dijelovima naše županije. Važni su i ostali projekti osim vodoopskrbe. Za infrastrukturu županija izdvaja 30% sredstava iz matičnog proračuna. U ime gradonačelnika i načelnika Fondu se zahvalio načelnik Općine Lokvičići Branko Knezović. Općini Lokvičići   ovo je već 6 ugovor potpisan sa Fondom,  te se očekuje i dalje dobra suradnja, kako s ovom općinom tako i sa drugim jedinicama lokalne samouprave.

                                                          Ana-Marija Škorić