Potpisani ugovori vrijedni više od 16 milijuna kuna za izgradnju sustava vodoopskrbe i odvodnje

U pratnji župana Blaženka Bobana, ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić potpisao s korisnicima s područja Splitsko-dalmatinske županije ugovore za izgradnju sustava javne vodoopskrbe i odvodnje.

Uz  projekte ukupno vrijedne 93 milijuna kuna potpisani su dodatci ugovora vrijedni više od 16.1 milijun kuna kojima je cilj izgraditi vodovodne cjevovode te izgraditi novi i rekonstruirati postojeći sustav odvodnje na kopnu i otocima.

Potpisali smo ugovore s mjestima iz ruralnog područja i udaljenih otoka, što me posebno veseli jer je to pravi smjer razvoja svakog kraja Hrvatske. Dva ugovora odnose se na opskrbu vode budućeg RCČO Lećevica i Regionalnog vatrogasnog centra u Vučevici  istaknuo je župan.

Hrvatske vode će u 2020. godini osigurati 13 milijuna kuna, a zajedno s investitorima 16 milijuna kuna. Generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković naglasio je kako i ovi projekti pokazuju da se misli i na manje razvijene krajeve kojima je  cilj omogućavanje ostanka ljudi i gospodarskog razvoja.

Potpisano je šest ugovora, koji obuhvaćaju mjesta Lećevicu, Hvar, Komižu, Hrvace, Omiš i Vučevicu, ukupne vrijednosti 93 milijuna kuna. Na ovaj način stvaramo uvjete za ostanak našeg stanovništva u Hrvatskoj, a isto tako i povratak u domovinu istaknuo je ministar Ćorić.