Prijavite se na županijsku IT start-up akademiju

Nakon izvrsnog prošlogodišnjeg prvog izdanja i ove godine nam se vraća – StartIT, IT startup akademija. Radi se o posebnom programu na kojeg se mogu prijaviti svi koji ili imaju ideju ili projekt u početnim fazama, a da je iz IT svijeta. Prijave se vrše na ovom linku.

Preciznije, StartIT je program poduzetničke edukacije dizajniran za pojedince, ali i timove koji su u  inicijalnoj fazi razvoja vlastitog IT proizvoda ili usluge. Program je organiziran od strane Splitsko dalmatinske županije, u sklopu projekta ICT županija, a provodit će se u predinkubacijskom i  coworking prostoru PICS.  Radi se o jedinstvenom programu na ovim prostorima po pitanju ne samo novčanog stimulansa za one najvrjednije koji se prijave, već i po fundusu mentora koji će prijavljenima prenijeti prijeko potrebno znanje (i dati sve povratne informacije o izvedivosti) kako bi sa svojom idejom/projektom bili što uspješniji na tržištu.

Cilj programa je pružanje potpore pojedincima u procesu razrade poslovne ideje, analize tržišta, izrade poslovnog plana, razvoja prototipa, pristupa izvorima financiranja.

Prijave su otvorene već neko vrijeme, a zadnji dan za upisati svoj projekt i odvažiti se na jedinstveno iskustvo je 22. listopada. Tada se prijave zatvaraju, a službeni „kick off“ StartIT akademije dogodit će se u subotu 24. listopada u prostorijama PICS@FESB gdje će oni koji su prošli selekciju ujedno i „pitchati“ svoje projekte.

Stoga je najbolje prijaviti se odmah, jer u ovim nesigurnim vremenima svaki vjetar u leđa bilo kakvoj poduzetničkoj ideji itekako je dobrodošao. ICT županija, osim što će osigurati vrhunske mentore svima koji se prijave (ovdje možete vidjeti neke od IT stručnjaka koji su prošle godine dijelile svoje znanje i „know how“), ujedno će i nagraditi najbolje projekte. Fond nagrada od 30.000 kuna podijelit će najbolji timovi ili pojedinci koji su u procesu razvoja novih IT rješenja i pokretanja vlastitog IT startupa, a tu je  „networking“ koji čeka sve prijavljene i koji ih može vinuti do iznimnih poduzetničkih poznanstava.

U vrlo izazovnom vremenu ne samo za domaće već i za sva svjetska gospodarstva pružanje potpore onima na kojima bi te iste ekonomije mogle počivati u budućnosti nameće se kao sjajna investicija ne samo u tržište, već i u društvo – smatraju u ICT županiji.

Odabrani polaznici će proći kroz jednotjedni intenzivni tečaj osnova  pokretanja poduzeća, odnosno startup projekta (od 26. do 30. listopada), nakon čega slijedi mjesec dana samostalnog rada. Ukupno se radi o osam tjedana koji bi trebali isprofilirati vašu ideju ili pomaknuti projekt na sljedeću fazu.

Sa StartIT akademijom ICT županija kao dobar duh dalmatinske IT zajednice pokazala je kako je znanje uistinu dostupno svima, i to ono znanje koje se može iskoristi ne samo radi poboljšanja vlastitog života, već i društva u cjelini. Potrebno je samo prijaviti se, to znanje upiti i što uspješnije ga iskoristiti.