Prijem za mlade glazbenike i vodstvo festivala Mali Split

Danas je u zgradi županije upriličen prijem za mlade glazbenike i vodstvo dječjeg festivala Mali Split koji će se, uz poštivanje epidemioloških mjera, održati u nedjelju navečer na splitskoj Prokurativi.

- Doći ću u nedjelju navečer, biti s vama i poslušati vaše pjesme, jer ste vi glazbena budućnost ovoga grada, naše županije i Domovine - kazao je u pozdravnoj riječi župan Boban, koji je zahvalio djeci i njihovim roditeljima koji su potpora ne samo njima nego i organizaciji ovoga festivala. - Deseci popularnih hrvatskih pjevačica i pjevača su počeli svoje karijere kroz zbor Srdelice i nakon nastupa na Malom festivalu, nakon što su prošli školu tako vrijednog i nadasve skromnog i samozatajnog glazbenika, kompozitora i producenta, dragog prijatelja Jovice Škare. Siguran sam stoga da će i ovaj 31. festival Mali Split, biti organiziran, uz poštivanje svih epidemioloških mjera, na najvišoj mogućoj razini i da će nam u nedjelju svima biti lijepo. Budite sigurni da će vas Županija i dalje pratiti i biti vam potpora u svakom pogledu - kazao je župan Boban.

Voditelj festivala Mali Split, Jovica Škaro je zahvalio županu Bobanu, pročelnicima Đonliću i Paviću,  svim njihovim suradnicima na potpori koju im već godinama daju. U izjavi za medije, Škaro je podsjetio na početke vlastite karijere i potrebu da se bavi upravo radom s djecom i organizacijom dječjeg glazbenog festivala, kojega mnogi objektivni promatrači ocjenjuju ne samo najbolje organiziranim, nego i najpoštenijim, jer se u dodjelama nagrada i ocjenama nastupa sluša isključivo riječ struke. - Rijetki od vas znaju da je i naš domaćin, župan Boban, davno "igrao kako sam ja svirao" - našalio se Škaro, govoreći djeci kako je župan prve plesne korake činio na taktove njegove glazbe.

Djeci i roditeljima su se obratili i Neno Vetma te Alijana Vukušić, direktorica TZ Grada Splita, kao dugogodišnji podupiratelji Malog Splita.

S voditeljem "Srdelica" i spiruts movens-om ovog najboljeg dječjeg festivala u RH, Jovicom Škarom, prijemu su nazočili djeca i  njihovi roditelji, Alijana Vukušić TZ Grada Splita i Neno Vetma, koji su se kao dugogodišnji podupiratelji Malog Splita, također kratko obratili, zahvaljujući domaćinu i pozdravljajući djecu i roditelje.  Uz župana, izaslanstvo Festivala Mali Split, primio je i pročelnik upravnog odjela za prosvjetu, šport, kulturu i tehničku kulturu, Tomislav Đonlić.