Prvo reciklažno dvorište za građevinski otpad u županiji može primiti 30 tisuća tona otpada godišnje

U rudniku Sveti Juraj – Sveti Kajo CEMEX Hrvatska i Grad Kaštela otvorili su prvo reciklažno dvorište za građevinski otpad u Splitsko-dalmatinskoj županiji, koje može zaprimiti 30 tisuća tona otpada godišnje. „Iskreno hvala Cemexu i Gradu Kaštelima i nadam se da će ovakve društveno odgovorne tvrtke biti još odgovornije prema građanima naše županije i krenuti u realizaciju još ovakvih i sličnih projekata. Prostora i mogućnosti ima“, izjavio je župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban.

Direktor CEMEX-a Hrvatska Velimir Vilović zahvalio je Splitsko-dalmatinskoj županiji i Gradu Kaštela na podršci i razumijevanju. „Ovaj projekt je sjajna ilustracija kako možemo uspješno tražiti i nalaziti sinergiju između interesa građana i lokalne samouprave te poslovne zajednice“, istaknuo je Vilović.

„Ovo je jako bitan segment gospodarenja otpadom u Kaštelima i cijeloj Splitsko-dalmatinskoj županiji. Nadam se da ćemo s ovom pričom o reciklažnom dvorištu imati čistije gradove i okoliš. Sve to moramo raditi uz podizanje svijesti građana o tom problemu“, izjavio je gradonačelnik Kaštela Denis Ivanović.