SASTANAK SA RAVNATELJIMA OSNOVNIH ŠKOLA


Na inicijativu pročelnika Županijskog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Zdravka Omrčena, početkom rujna 2004. je održan sastanak s ravnateljima osnovnih škola kojima je Županija osnivač. Prema riječima pročelnika Omrčena, cilj je bio upoznati ravnatelje s aktivnostima Odjela koje su vezane za kapitalne investicije i investicijsko održavanje školskih objekata.

Tako su ravnatelji izviješteni da se izgradnja škole u Solinu, za koju je izdvojeno 14 milijuna kuna, provodi po planu, te bi u funkciju trebala biti puštena krajem iduće godine ili najkasnije početkom 2006. godine.

Također, izgradnja škole u Marini trebala bi biti gotova krajem ove godine, a investicija je teška oko 14 milijuna kuna. Započela je i adaptacija i nadogradnja postojećih prostora osnovne škole u Trogiru kako bi se omogućilo da djeca s tog područja, koja su trenutačno raštrkana po drugim osnovnim školama, budu od iduće godine u istoj školi. Investicija je vrijedna 4 milijuna kuna, a novi bi se sadržaji trebali u funkciju pustiti najkasnije do početka 2006. godine. Radi se i u osnovnoj školi u Podgori gdje je u tijeku sanacija fasade i krova, vrijedna milijun i 200 tisuća kuna, a oko dva i pol milijuna kuna izdvojeno je za otočne škole, odnosno za izgradnju kotlovnica u školama u Hvaru, Pučišćima i Bolu.