Šošić poduzetnicima: Hvala vam za 48,5 milijardi kuna koje ste fakturirali prošle godine

Zamjenik župana Splitsko-dalmatinske županije Ante Šošić danas je, prilikom dodjele županijske Zlatne kune, koju dodjeljuje HGK Županijska komora Split, izrazio duboko poštovanje i zahvalnost svim poduzetnicima za sve što su napravili za gospodarstvo na području Splitsko-dalmatinske županije. „Hvala vam za 48 i pol milijardi kuna koje ste fakturirali u 2020. godini. U modernom smo vremenu, koje podrazumijeva brze promjene. Imamo novu priliku kroz Nacionalni plan oporavka doći do novih financijskih sredstava i instrumenata. Splitsko-dalmatinska županija orijentirana je na malo i srednje poduzetništvo i žene poduzetnice te za njih imamo vrlo kvalitetne potpore“, izjavio je Šošić.

Predsjednik Županijske komore Split Joze Tomaš u svom je govoru podsjetio na izazovno razdoblje koje je iza poduzetnika. „Iza nas je doista teško i neobično razdoblje, puno promjena i izazova, odricanja i stvaranja novih izazova. Nezaposlenost je zahvaljujući mjerama Vlade Republike Hrvatske i dalje niža od one kakve smo se pribojavali, a moramo se prisjetiti i netom završene ljetne turističke sezone“, rekao je Tomaš.

Zlatnu kunu u kategoriji malih trgovačkih društava dobila je tvrtka „Marino trans d.o.o“. iz Otoka, u kategoriji srednjih trgovačkih društava dobitnik je tvrtka „G.T. trade d.o.o.“ iz Splita, dok je u kategoriji velikih trgovačkih društava dobitnik „Tommy d.o.o.“ iz Splita. Priznanja su dodijeljena Institutu za oceanografiju i ribarstvo iz Splita, hotelu „Park“ iz Splita, Društvu arhitekata Splita, tvrtki „Geoprojekt d.d.“ iz Splita te prim. dr. sc. Željki Karin, ravnateljici Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije.