ŠPANJOLSKI VELEPOSLANIK SALAZAR U SPLITSKO-DALMATINSKOJ ŽUPANIJI

Španjolski veleposlanik Salazar koji je prije mjesec dana stigao u Hrvatsku i kojem je ovo prvi službeni posjet izvan Zagreba izrazio je oduševljenje Splitom. On ga kao i cijelu Županiju čije je sjedište Split drži važnim za obogaćivanje bilateralne suradnje dviju zemalja. 

Odnosi Hrvatske i Španjolske su dobri i prijateljski, naglasio je veleposlanik Manuel Salazar, ali drži da mogu biti i bolji, a suradnja je moguća  u više oblasti - preko ekonomske do kulturalne. On posebno naglašava kao važnu razmjenu i protok ljudi jer to doprinosi razumijevanju.
 
Splitsko-dalmatinski župan Ante Sanader zahvalio je veleposlaniku Španjolske što je za prvi službeni posjet odabrao Splitsko-dalmatinsku županiju, te ga upoznao sa prostornim, kulturnim i povijesnim značajkama najveće hrvatske županije. Kao rijetkost ovog prostora župan Sanader je , pored ostalog, istaknuo „Bikijadu“ u Radošiću za koju se bikovi nabavljaju čak iz Španjolske. Ovdje se ne radi o borbi čovjeka i životinje, već o borbi dvaju bikova – rekao je župan i pozvao veleposlanika da vidi ovaj posebni događaj.

U pratnji veleposlanika Manuela Salazara bio je počasni  konzul Jerko Rošin.

                                                                   Marijana Šundov