Splitski HGSS-ovci dobili na korištenje zgradu napuštene škole u Vrlici

Gradonačelnik Vrlike Jure Plazonić i pročelnik HGSS stanice Split Darko Gavrić potpisali su u petak ugovor kojim Grad Vrlika HGSS-u daje na korištenje zgradu napuštene škole u naselju Vinalić na razdoblje od 40 godina. Radi se o objektu kojega je Splitsko-dalmatinska županija dala na uporabu Gradu Vrlici. "Cilj je da ovi plemeniti ljudi budu što bliže krajnjem korisniku. S obzirom na to da će park prirode Dinara privlačiti sve više ljubitelja prirode, blizina HGSS-a je izuzetno važna", izjavio je župan Blaženko Boban. On je istaknuo i kako je cilj Županije zgrade napuštenih škola staviti u funkciju. "S obzirom na to da sada imamo registar nekretnina, intencija je da sve napuštene škole stavimo u funkciju", naglasio je župan. 

HGSS-ovci u ovom objektu namjeravaju napraviti i višenamjenski edukacijsko-spasilački centar. "Svjedoci smo da je na tom području posjećenost iz dana u dan sve veća pa od toga centra očekujemo puno u vidu sigurnosti i edukacije, ali i dodatne vrijednosti Grada Vrlike", rekao je novinarima Darko Gavrić. 

Gradonačelnik Vrlike Jure Plazonić posebno je naglasio dobru suradnju s Hrvatskom gorskom službom spašavanja. "Oni su procijenili da je taj objekt idealan za njihove potrebe, posebno zbog svih sudionika koji dolaze na područje Parka prirode Dinara, ali i onih koji dolaze na Svilaju te izvor Cetine. Mi smo se odlučili da ćemo ovaj objekt od 300 metara četvornih ustupiti upravo njima", izjavio je Plazonić.