"Sreća ove djece iz Petrinje se ne može riječima opisati"

Danas su u Okrugu Gornjem splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban, u pratnji potpredsjednika Hrvatskog crvenog križa i ravnatelja Gradskog društva Crveni križ Solin Željka Grubišića, dočekali prvu skupinu od 46 djece iz potresom pogođenih područja.


– Sreća današnje djece iz Petrinje koja su došla na more ne može se riječima opisati!

Kako smo i obećali, 100 djece s potresa pogođenog područja ove godine ljetovati u Splitsko-dalmatinskoj županiji. Dvije skupine po 50 djece s područja Sisačko-moslavačke županije će po tjedan dana provesti u kampu Crvenog križa u Okrugu – kazao je župan Boban.

Još je rekao:– Imao sam čast dočekati prvu skupinu, zaželjeti dobrodošlicu i ugodan boravak na moru. Ispunjen sam jer vidim radost i osmijeh na licima djece koja će imati priliku udaljiti se, barem privremeno od prizora ruševina i upotpuniti ga plažom, morem i igrom.

U ime učitelja, nastavnika i djece, županu Bobanu i domaćinima je zahvalio ravnatelj Prve Osnovne škole iz Petrinje: Drago mi je da su djeca bar nakratko dobila prigodu odmaknuti se , da ne gledaju ruševine i svu tugu koja nas je zadesila nakon potresa. Zahvaljujući dobrim ljudima, ipak se nadamo da će na kraju sve biti dobro. Posebno zahvaljujem županu Bobanu kao i svim stanovnicima ovoga kraja koji su pokazali solidarnost s nama kada nam je najviše trebala.

Natali Marković i Dora Belošević iz Prve OŠ Petrinja su rekle kako su bile jako uzbuđene, posebno kada su ugledale more. Jedbva čekaju vidjeti unutršanjost kamp kućica u koje će biti smještene, a nakon toga odmah kupanje u moru. Kažu da će im roditelji nedostajati, ali će se bez obzira na to sigurno dobro zabaviti.

Nova grupa od 50 učenica i učenika se očekuje za tjedan dana.

(foto dalmacijadanas)