Studenti iz SDŽ mogu opet besplatno putovati vlakom bez dodatne potvrde Županije

 

Od ponedjeljka, 25. svibnja studenti koji ostvaruju pravo na besplatan prijevoz, uz pametnu karticu HŽPP-a mogu ponovno preuzimati besplatne karte u vlaku ili na blagajnama HŽ Putničkog prijevoza bez dodatne potvrde fakulteta.

Naime, danas je u dnevnom tisku objavljena informacija po kojoj su studenti trebali, uz studentsku iskaznicu dobiti i potvrdu Županije kako bi ostvarili pravo na subvenciju za prijevoz vlakom. Novom odlukom dakle, od ponedjeljka 25. svibnja do 18. srpnja, do kada je ova subvencija predviđena ugovorom između Splitsko-dalmatinske županije i Hrvatskih željeznica, studenti će moći putovati i bez dodatnih potvrda.

Naime, odlukom Nacionalnog stožera CZ od 15. svibnja, omogućene je održavanje vježbi i sličnih aktivnosti na FER-u, PMF-u, medicinskom, farmaceutsko biokemijskom, kineziološkom i nekim drugim fakultetima, te su studenti pozvani nastaviti svoje aktivnosti na fakultetima. Od 13. svibnja je uspostavljena jedna svakodnevna željeznička linija na relaciji Split – Zagreb, pa će studenti  s područja Županije bez dodatnih komplikacija na toj relaciji moći besplatno putovati željeznicom.