SUPETAR DOBIO ZASTAVU I GRB

Na svečanoj sjednici supetarskog Gradskog vijeća predstavljani su zastava i grb Supetra. Zastava je crvene broje s ključevima u sredini koji podsjećaju na supetarskog patrona sv. Petra, nebeskog ključara i prvaka apostolskog zbora. U tom znakovlju utkana su sva supetarska stoljeća, a prošle godine je ovo bračko središte proslavilo 1500 godina od spomena imena Supetra. Znakovlje je izradio Mladen Grubišić, a blagoslovio ih je biskup hvarsko-bračko-viški msgr. Slobodan Štambuk.

 Na svečanoj sjednici supetarski čelnici, gradonačelnik Ante Kirigin i predsjednik Gradskog vijeća dr. Andrija Buljević, ukazali su na buduće planove razvoja koji tom jedinom bračkom središtu sa statusom grada trebaju osigurati brže razvojne iskorake i još kvalitetnije življenje. Najavljena je izgradnja športske dvorane, a prioritet će dobiti izgradnja nove zgrade osnovne škole, premještaj benzinske postaje iz centra grada i autobusna garaža.

 Obraćajući se sudionicima svečane sjednice, biskup Štambuk je pozvao sve na zajedništvo u općem dobru, te naglasio da ne smijemo dopustiti da postanemo stranci u svojoj domovini.

 Slavlju Supetrana bio je nazočan zamjenik župana splitsko-dalmatinskog Luka Brčić koji je obećao pomoć i razumijevanje za najavljene supetarske projekte.

 Na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Turistička zajednica uručila je priznanje Nives Gospodnetić i Anamariji Hržić za najbolje uređeni balkon, odnosno okućnicu.