Sustav pametnih javnih bicikala uskoro u Solinu, Trilju, Sinju i Klisu

U sklopu realizacije međunarodnog projekta SUTRA (Sustainable transport in Adriatic coastal areas and hinterland) Solin, Trilj, Sinj i Klis dobit će uskoro sustav javnih bicikala koji uključuje ukupno 12 pametnih električnih i 24 pametne klasične bicikle.

Vrijednost investicije iznosi 1.509.934,33 kune od čega 85% sufinancira Europska unija, a 15% županija.

U Solinu i Trilju će biti postavljene po dvije stanice za bicikle s po dvije električne i četiri klasične bicikle dok će u Sinju i Klisu biti postavljena po jedna stanicu za bicikle sa po dvije električne i 4 klasične bicikle.

Ugovor o preuzimanju opreme i upravljanju sustavom javnih bicikala s predstavnicima gradova i općina obuhvaćenih projektom potpisali su predstavnici Splitsko-dalmatinske županije nakon provedene javne nabave i izbora najpovoljnijeg isporučitelja - "Sustav javnih bicikala d.o.o. (Nextbike)", koji je kompatibilan sa već postojećim sustavima u Splitu i Dugopolju.

Sustavi javnih bicikala dio su razvoja Pametnih gradova koji osiguravaju kretanja tisućama ljudi na zdrav i održiv način bez štetnih emisija nudeći bicikl kao oblik lokalnog javnog prijevoza i kao dodatnu vrijednost turističkim uslugama destinacije.

Projekt Održivog transporta na jadranskim priobalnim područjima i zaleđu - SUTRA provodi se u sklopu EU programa INTERREG V-A Italy - Hrvatska u partnerstvu s nekoliko gradova i općina s područja Hrvatske i Italije.

Projekt Održivog transporta na jadranskim priobalnim područjima i zaleđu - SUTRA, ukupne vrijednosti 2.897.500,00 eura, realizira se od početka 2019. godine do konca lipnja 2021. godine i dio je EU programa INTERREG V-A Italy - Hrvatska.

 

 

 

foto: Gradonačelnik.hr