Svečano obilježen Dan KBC-a Split: Unatoč pandemiji nastavljaju se brojni projekti


Klinički bolnički centar Split, unatoč velikim izazovima rada tijekom pandemije koronavirusa, nastavlja s infrastrukturnim i građevinskim projektima koji imaju za cilj poboljšanje kvalitete usluge pacijentima, istaknuto je na današnjoj proslavi Dana kliničkog bolničkog centra Split. "Ovo je veliki dan i drago mi je da sam imao priliku pokazati što smo napravili u posljednje dvije godine jer prošle godine nismo održavali ovaj sastanak. S jedne strane imamo ovaj veliki izazov rada s bolesnicima s covidom. uradili smo to na najbolji mogući način i u našim okolnostima se bolje nije moglo. Taj izazov još traje, ali naši djelatnici sve ovo vrijeme uporno i ustrajno, ali i plemenito i profesionalno rade", izjavio je ravnatelj Kliničkog bolničkog centra Split, prof. dr. sc. prim. Julije Meštrović. Dodao je kako se u isto vrijeme nije odustalo od brojnih projekata. "Jedan od njih je i Objedinjeni hitni bolnički prijem, koji je u izradi. Jedan dio će početi raditi za ovu turističku sezonu. Tu je i Regionalni transfuzijski centar, ali i dugoročni projekti poput Centra za akutnu medicinu i Istraživačkog medicinskog centra", izjavio je Meštrović i zahvalio županu i Splitsko-dalmatinskoj županiji na podršci splitskom KBC-u na svim ovim projektima.

Župan Blaženko Boban zahvalio je zdravstvenom i nezdravstvenom osoblju na svom trudu i brizi za pacijente, posebno u pandemijskim uvjetima. "Uspjesi koji su pred njima neupitni su zbog agilnosti ravnatelja Meštrovića. KBC svi moramo shvatiti kao svoj - i županija ali i svih 55 jedinica lokalne samouprave, bez obzira što nismo osnivači i nemamo vlasničkih udjela. To je naš KBC i tamo se liječe naši pacijenti", izjavio je župan Boban.

Inače, 15. veljače 1993. godine po prvi put su do tada tri pravno, organizacijski i funkcionalno različite ustanove (Nova bolnica, Splitske toplice i Opća bolnica na Firulama) spojeni u jednu novu zdravstvenu ustanovu pod nazivom Klinički bolnički centar Split te se od tada 15. veljače svečano obilježava kao Dan KBC-a Split.