Topići - Održan edukacijski skup o projektu eko etno sela

U Topićima u organizaciji Općine Baška Voda i Predsjednika Općinskog vijeća i voditelja projekta Ivana Topića, u 13 sati 18.10.2008 održan je edukacijski skup u kojemu su okupljeni mještani i vlasnici kuća u samom selu mogli dobiti potrebne informacije o samom projektu eko etno sela.


Ovom skupu prisustvovali su Županijski čelnici : dr. Ante Nosić član poglavarstva i predsjednik TZ Splitsko - dalmatinske županije , pročelnik za turizam Splitsko – dalmatinske županije Joško Stella, tajnik Povjerenstva za Program Eko etno sela Splitsko - dalmatinske županije magistar Branko Ora, dr. Mili Razović direktor TZ Splitsko - dalmatinske županije, zatim pročelnik Konzervatorskog odjela u Splitu Joško Belamarić, Anita Gamulin viši savjetnik konzervatorija i Ivana Radovano etnolog- konzervator.


Skupu je bilo prezentirano i slikovito prikazani slični projekti na otoku Hvaru, Zagori i ostalim mjestima za što je država osigurala sredstva i poticaj. Također mještanima je i pruženo savjetovanje u vezi samog financiranja i obnove stoljetnih kuća sa 1% kamate, a sve to je moguće na osnovi napravljenog konzervatorskog elaborata svake kuće u Topićima koji je napravljen u Splitu na 326 stranca, tako da se selo obnovi u izvornom stilu, i kao tako ima veliku budućnost u samom očuvanju i eko etno turizmu.