U Jesenicama, Dugi Rat, župan Boban obilježio početak školske godine na području SD županije i početak radova na izgradnji školske športske dvorane

Danas (6.9.) je u Osnovnoj školi Jesenice, Dugi Rat, splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban obilježio početak nove školske godine te se obratio prvašićima i novinarima.

Tom prigodom župan je najavio i početak radova na izgradnji školske sportske dvorane.

-Uistinu sam sretan da mogu danas odavde iz Jesenica kod Dugog Rata uputiti čestitku svim učenicima, nastavnom i ostalom školskom osoblju na području cijele županije. Ove školske godine imamo 55 tisuća polaznika od prvih do završnih, maturalnih razreda te 7,5 tisuća nastavnog osoblja na području cijele županije - kazao je župan u izjavi za medije te je istaknuo jednu posebno radosnu vijest za učenike ove škole: -U nadi da ćemo imati "normalnu" cijelu školsku godinu, uz male, neophodne epidemiološke mjere, danas s posebnim zadovoljstvom mogu kazati da smo potisali Ugovor o izgradnji nove školske sportske dvorane, vrijedne 11 milijuna kuna. Uz to ćemo dograditi i dvije nove učionice, što znači da očekujemo zaustavljanje trenda smanjenja broja učenika, ne samo ovdje, nego na području cijele naše županije. Poznato je da smo ove godine upisali oko 200 prvašića manje nego prošle godine, ali s obzirom na podatke o broju djece u vrtićima i broju novorođene djece, očekujemo zaustavljanje toga negativnog trenda. U narednom operativnom razdoblju 2021.-2027. iz EU fondova planiramo izgradnju škole u Omišu, dogradnju osnovne škole u Strožancu i Kaštel Gomilici , dogradnju škole Vjekoslava Baraća u Svetom Kaju u Solinu, te izgradnju školskih sportskih dvorana na Visu i u Šestanovcu - istaknuo je župan te još jednom pozvao djecu na povećan oprez u dolasku i odlasku iz škole, na marljivost i poslušnost učiteljima i roditeljima, kako bi svi zajedno mogli graditi sretnije i uspješnije društvo.

Nova ravnateljica Osnovne škole Jesenice, Dugi Rat,Iva Petričević nije krila oduševljenje županovim posjetom i najavljenim potpisivanjem ugovora za izgradnju školske športske dvorane: - Imam privilegij da odmah u prvom mandatu ravnateljice ove škole mogu pozdraviti župana Splitsko-dalmatinske županije Blaženka Bobana kojemu zahvaljujem na dolasku i ohrabrenju koje nam daje. Uz njegovu potporu i potporu Županije, nastojat ćemo ovu lijepu školu učiniti još većom i ljepšom, na boljitak svih učenika - kazala je ravnateljica Petričević te dodala da su ove školske godine upisana 53 učenika prvih razreda, nešto manje nego prethodnih godina, uz nadu da će taj trend zaustaviti stvaranjem boljih uvjeta što bi moglo utjecati na stanovnike okolnih, bližih mjesta da svoju djecu upisuju upravo u ovu školu. Osnovna škola Jesenice ima 431 učenika ukupno i radi u dvije smjene. U prvoj smjeni su učenici prvog do četvrtog razreda, s tri odjeljenja produženog boravka, a u drugoj smjeni učenici petog do osmog razreda.