U sklopu projekta E-Citijens održana evakuacijska vježba u Osnovnoj školi Kamen - Šine


U sklopu projekta E-Citijens, kojega provodi Splitsko-dalmatinska županija, u Osnovnoj školi Kamen - Šine održana je evakuacijska vježba u kojoj su sudjelovali vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Split. Pročelnik Upravnog odjela za hrvatske branitelje, civilnu zaštitu i ljudska prava Damir Gabrić naglasio je kako je posebno važno djeci prenijeti osnovna znanja o postupanju u hitnim situacijama. "Kad njima to usadimo i kada im usadimo u glavu koja je opasnost od požara, oni će to pamtiti cijeloga života. Također, važno je da znaju i postupak evakuacije iz škole", izjavio je Gabrić.

Voditelj projekta E-Citijens Ognjen Ćavar podsjetio je kako se u sklopu ovoga projekta implementira sustav praćenja javnih objava na društvenim mrežama, čime se građani uključuju u dojave o požarima. "Djeca su nam tu jako bitna jer su oni najveći korisnici društvenih mreža. Tim povodom smo napravili ovu vježbu, ali i kako bismo podigli svijest djece, učitelja i roditelja o mehanizmima koji nas štite", izjavio je Ćavar.

Pomoćnik zapovjednika Javne vatrogasne postrojbe Split Zoran Radunić objasnio je o kakvoj se vježbi radi. "Mjeri se vrijeme dolaska vatrogasnog vozila do lokacije, ali i vrijeme za koje učenici sigurno napuste zgradu. Pokazali smo i vježbu gašenja aparatom", pojasnio je Radunić.

Zadovoljstvo ovom vježbom izrazio je i ravnatelj Osnovne škole Kamen - Šine Bože Ujević. "Radi se o vrijednom projektu, ali i vježbi koju naša škola provodi svake godine. S obzirom na to da u posljednje vrijeme imamo pojave poput potresa i opasnosti, mislim da je svakako dobro da se ovakve vježbe provode i češće", izjavio je Ujević.