Uručeni ugovori za otoke vrijedni 4,9 milijuna kuna


Župan Blaženko Boban i ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Nataša Tramišak uručili su danas ugovore iz Programa razvoja otoka i to za općine Jelsa, Sućuraj, Sutivan, Pučišća, Postira, Šolta, Nerežišća i Bol te gradove Supetar, Trogir, Komiža, Hvar, Stari Grad i Vis. Ugovor je dodijeljen i Splitsko-dalmatinskoj županiji i to za dovršetak gradnje Klesarske škole Pučišća. „Ova briga o otocima kroz današnje ugovore, a poglavito kroz novu alokaciju od 150 milijuna eura namijenjenih samo otocima, jamči svjetliju perspektivu razvoja lokalnih zajednica na samim otocima. Zbog toga iskreno hvala ministrici za izborenu takvu alokaciju specifičnu samo za otočane. U ime svih čelnika lokalnih zajednica hvala i za današnje ugovore“, izjavio je župan Boban.

Ministrica Tramišak ističe kako njezino ministarstvo u svojoj nadležnosti ima posebnu skrb o otocima. „Vodimo računa o različitima programima kroz Zakon o otocima. Osim ulaganja u ovaj program za društvenu, komunalnu i javnu strukturu te ulaganja u predškolski odgoj i obrazovanje, tu pripadaju i programi za razvoj gospodarstva, civilnoga društva i te programe smo također završili, a ugovori su potpisani i poslani“, izjavila je Tramišak.

Načelnik Općine Sutivan Ranko Blažević zahvalio je na sredstvima koja su dodijeljena njegovoj općini. „Bez ovog novca naši projekti bili bi nemogući. Hvala u ime svih općina koje su dobile sredstva. Hvala i na drugim natječajima u kojima nas prati Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije“, rekao je Blažević.

„Ovaj Program je bitan za nas otočane jer se radi o manjim projektima koje ne možemo aplicirati na fondove Europske unije, a sami gradovi često nemaju toliko sredstava. Mi smo aplicirali uređenje partera Trga Gospe od sedam žalosti u Komiži“, izjavila je gradonačelnica Komiže Tonka Ivčević.

Vrijednost danas uručenih ugovora je 4,9 milijuna kuna.