VALERIU FLOREAN, VODITELJ PODRUČNOG UREDA OESS-A SPLIT KOD ŽUPANA ANTE SANADERA

Tijekom razgovora Valeriu Florean informirao je splitsko-dalmatinskog župana Antu Sanadera o zadacima OESS-a - Organizacije za europsku sigurnost i suradnju, njezinoj Misiji u Republici Hrvatskoj (sjedište u Zagrebu) općenito, a posebno o prioritetima splitskog Područnog ureda. Ovaj Ured inače pokriva tri dalmatinske županije, uz našu još i Šibensko-kninsku i Dubrovačko-neretvansku županiju. Prioritet Područnog ureda je suradnja s lokalnim vlastima s posebnim naglaskom na rješavanju pitanja povratka izbjeglica, reformi sudstva te ratnih zločina. Valeriu Florean, voditelj Područnog ureda kazao je kako ih posebno zanima konkretna primjena Zakona o nacionalnim manjinama. Jednako tako on je informirao župana o zaključcima Ministarske konferencije o izbjeglicama, održane krajem siječnja ove godine u Sarajevu, na kojoj je bio nazočan i hrvatski ministar, te najavio posjet šefa Misije OESS-a Splitsko-dalmatinskoj županiji.

 Župan Ante Sanader poželio je dobrodošlicu gostima iz OESS-a i obećao suradnju. Splitsko-dalmatinski župan Ante Sanader naglasio je kako mi kao Županija želimo dati pomoć i pružit potporu pri rješavanju svih problema. Jednako tako župan je informirao goste iz OESS-a o sadašnjem gospodarskom trenutku  Županije.

 - Dolaskom auto-puta u punom profilu pružaju se veće mogućnosti razvoja, a posebno gospodarskih zona. Za razvoj ovih zona Županija daje punu potporu i pomoć kako u izradi potrebne prostorne dokumentacije, tako i infrastrukturnih objekata. Prioriteti su nam poduzetništvo, za koje Županija subvencionira kamatu, te  Master- plan turizma koji će pokazati sve mogućnosti ulaganja u ovu granu, izgradnja infrastrukture, a sve u cilju smanjenja nezaposlenosti te ravnomjernog razvoja svih krajeva Županije-  rekao je pored ostalog župan Ante Sanader.

                                                                                      Marijana Šundov