VIDEO: 20 obitelji potpisalo ugovore iz projekta "Tu je tvoj dom"


20 obitelji danas je potpisalo ugovore iz demografskog projekta „Tu je tvoj dom“, kojega provodi Splitsko-dalmatinska županija. Vrijednost danas potpisanih ugovora je ukupno 2 milijuna 130 tisuća kuna, a potpisali su ih obitelji s troje ili više djece, dok će se za nešto više od mjesec dana potpisati novi ugovori za obitelji s troje djece. „Radi se o iznimno vrijednom i kvalitetnom projektu. Imamo upit od prošloga tjedna kada nas je zvao čovjek iz Zagreba, koji pripada Dalmatinskoj zagori, i pitao može li se prijaviti na ovaj natječaj. To nam je posebno drago jer na taj način možemo vratiti jednog mladog čovjeka iz Zagreba u Zagoru. Učinak ovih ugovora zasigurno će biti vidljiv za nekoliko godina“, rekao je župan Boban.

Jedan od današnjih potpisnika je i Mateo Grljušić iz Vrgorca. On i supruga novac će uložiti u kupnju građevinskog zemljišta. „Odredili smo kupiti zemljište i krenuti s gradnjom kuće. Dobili smo upute, prikupili papire, javili se na natječaj i, Bogu hvala, dobili smo“, govori Grljušić.

Ivan Šućur i njegova supruga Nela iz Podbablja novac će, pak, uložiti u gradnju kuće. „Tu smo osnovali obitelj, imamo troje djece i Županija nam je na ovaj način pomogla. Ništa me ne bi moglo prisiliti da se negdje drugdje odlučim živjeti“, govori Ivan, čija je supruga Nela istaknula jednostavan način prijave i realizacije ovoga projekta. „Čuli smo da Županija daje novac kroz ovaj natječaj. Imali smo sve potrebne papire, predali dokumentaciju i dodijeljena su nam sredstva“, ističe Nela.

Jedan od onih koji ne želi otići iz rodnoga kraja je i Igor Gudelj. „Ne mislim ići nigdje. Više mogu pod vodom nego negdje izvan svoga kraja“, zaključuje Gudelj, kojemu su u sklopu ovoga projekta dodijeljena sredstva za dovršetak započete gradnje kuće.

Obitelji koje su danas potpisale ugovore imaju 68 djece, a do sada je iz projekta „Tu je tvoj dom“ dodijeljeno 13 milijuna i 785 tisuća kuna za ukupno 120 ugovora.