VIDEO: Velika važnost infrastrukturnih projekata za demografsku obnovu

Župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban istaknuo je danas na konferenciji „Doprinos JLP(R)S demografskoj revitalizaciji Splitsko-dalmatinske županije“ važnost infrastrukturnih projekata u procesu demografske obnove. "Uz demografske projekte, potrebne su i druge aktivnosti - prometna infrastruktura, ali i širokopojasni Internet. Moram reći da su nam odobreni svi naši projekti vezani uz širokopojasni Internet. Radi se o području otoka, Imotske krajine, Sinjske krajine i Vrličke krajine", rekao je župan. Podsjetio je na demografski projekt "Tu je tvoj dom", kojega provodi Splitsko-dalmatinska županija, naglasivši kako će se već idući tjedan potpisati 20 novih ugovora iz toga projekta, a do kraja godine još 40. 

Državna tajnica Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade Željka Josić izrazila je zadovoljstvo činjenicom da Splitsko-dalmatinska županija ide u smjeru razvoja širokopojasnog Interneta. "Mi smo u vremenu kada imamo dosta digitalnih nomada koji su Hrvatsku odabrali kao poželjnu zemlju. Sve poslove ne možemo preseliti na rad od kuće, ali ona koja mogu koristiti tu mogućnost zahtjevaju dobru internetsku platformu", rekla je Josić. 

Jakov Vetma, načelnik Općine Klis, koja je domaćin ove konferencije, pohvalio se demografskim mjerama koje se tamo provode. "Imamo niz mjera - od statusa roditelja odgajatelja do zemljišta za mlade obitelji i niza drugih mjera. Mi smo samo kap u moru te moramo sinergijom postići bolju infrastrukturnu povezanost Dalmatinske zagore", rekao je Vetma.