Zamjenik župana Stipe Čogelja otvorio 13. Dane male brodogradnje i turističkih atrakcija

U marini Kaštela danas su svečano uz defile Kaštelanskih mažoretkinja otvoreni 13. Hrvatski dani male brodogradnje i turističkih atrakcija.

Na početku prisutnima se se obratio predsjednik organizacijskog odbora HDMB Branimir Matijaca. Hrvatski dani male brodogradnje i turističkih atrakcija uspješno odolijevaju svim izazovima i ni covid pandemija nije uspjela prekinuti 13 godina uzastopnih druženja s izlagačima koji su također ovu manifestaciju prepoznali kao centar druženja hrvatskih brodograditelja te svih onih koji od turizma i za turizam žive. Vrijeme u kojem živimo potvrdilo je važnost misije, koja je punih 13 godina naglašavala domaću nautičku proizvodnju i turističku ponudu kao važne grane hrvatskog gospodarstva. Prostrani morski ambijent marine Kaštela, mjesto je koje nudi nautičke i turističke proizvode ‘po mjeri čovika’, dobro nam došli, kazao je Matijaca.

Nazočnima su se obratili: u ime Ministarstva turizma i sporta Ivo Bašić, vlasnik marine Kaštela Josip Berket, zamjenica gradonačelnika grada Kaštela Jadranka Matok Bosančić, direktorica TZ Kaštela Nada Maršić, predstavnik pokrovitelja OTP Banke Tomislav Aljinović, direktor poslovnog centra Srednja Dalmacija. Naposljetku je dožupan Splitsko-dalmatinske županije Stipe Čogelja, uz prigodno obraćanje, i službeno otvorio 13. Hrvatske dane male brodogradnje i turističkih atrakcija.

Za posjetitelje, manifestacija je uz besplatan ulaz, otvorena već dan prije, u četvrtak u 13 sati i bit će otvorena do nedjelje 13.6. u 17 sati. Na ovoj manifestaciji, tradicionalno je naglasak stavljen na plovila domaćih proizvođača. Uz bogatu ponudu ribolovne i nautičke opreme, posjetitelji će moći upoznati ponudu plažne i komunalne opreme, atraktivnih vodenih proizvoda za zabavu i provod na moru, električnih vozila i klasičnih vozila renomiranih svjetskih proizvođača te drugih atraktivnih proizvoda iz segmenta nautike i turizma. Neće nedostajati ni zabavno animacijskih programa, među kojima se ističe natjecanje KAJAK KONTRA SUPa s nagradnim fondom od 4000 kn, koje kreće u subotu s početkom u 11:30 sati, na kojem će po prvi put na Jadranskoj obali, a možda i prvi put na zemljinoj kugli od kada je izumljeno veslo, kajakaši i SUP veslači odmjeriti snage u utrci. Prijave su i nadalje moguće na štandu SURFMANIE! Zainteresirani će se moći upoznati i s JK Marina Kaštela, koji će prezentirati organizaciju Europskog prvenstva u jedrenju u klasi Radial Ilca-6 juniori.