Započeli radovi na rekonstrukciji dijela županijske ceste Vrgorac – Prapatnice - Stilja

 

Županijska uprava za ceste je ishodila sve potrebne dozvole za rekonstrukciju ove ceste u duljini 3,9 km ceste. Na dionici na kojoj su danas započeti radovi rekonstruirat će se 2,2 km ceste, a vrijednost ugovorenih radova iznosi 5,36 milijuna kuna. Cilj je ravnomjerni razvoj infrastrukture na cijelom području Splitsko-dalmatinske županije. Investiranje u prometnu infrastrukturu Zagore poboljšava životne uvjete i stvara preduvjete za razvoj gospodarstva i turizma, a potom i za demografsku revitalizaciju ovih graničnih područja koja su od posebnog interesa za Republiku Hrvatsku

Radove na rekonstrukciji ove važne prometnice je ptvorio župan Blaženko Boban s ravnateljem Petrom Škorićem. Rekonstruirana cesta će imati novu geometriju ceste, novu odvodnju ceste, novu prometnu signalizaciju i opremu. Kroz naselje će se izgraditi i pješački nogostup. Tijekom 2018. godine riješeni su imovinsko-pravni odnosi u što je uloženo je oko 850.000 kn. Građenje je podijeljeno u dvije poddionice. Za prvu dionicu duljine oko 2,2 km, nakon provedenog javnog natječaja, potpisan je ugovor za izvođenje radova s tvrtkom s tvrtkom Patrlji iz Podbablja na iznos od oko 5,4 mil. kn. Izvođenje radova planira se završiti u ožujku slijedeće 2021. godine. Rekonstrukcija preostalog dijela ceste Prapatnice - Stilja u duljini oko 1,7 km nastaviti će se 2022. godine, a na ovom dijelu ceste će biti dosta novih armirano-betonskih potpornih zidova.

ŽUC je prethodnih godina rekonstruirao dionicu iste ceste ŽC 6201 Vrgorac – Prapatnice u duljini oko 2,9 km što je završeno 2016. godine, a uloženo je oko 9 mil. kn. Na istoj županijskoj cesti ŽC 6201 blizu centra Vrgorca je 2019. godine počela rekonstrukcija križanja s gradskom ulicom Pčelinjak III s izgradnjom pješačkih nogostupa, koja je završena u ožujku ove 2020. godine.

Vrijednost investicije je oko 2,5 mil. kn, od čega je ŽUC uložio 2,0 mil. kn, a ostalo Grad Vrgorac koji je financirao javnu rasvjetu, vodovod i dio nogostupa.