Župan Boban i gradonačelnik Krstulović Opara pozivaju građane da počast žrtvama Vukovara i Škabrnje daju vodeći računa o epidemiološkim mjerama Stožera

I u mom gradu Vukovar svijetli

U ime svih građana Splita, pridržavajući se mjera Nacionalnog stožera posebno u dijelu zabrane održavanja javnih događanja i okupljanja na kojima je više od 50 osoba na jednom mjestu, predstavnici Grada Splita i Splitsko-dalmatinske županije, gradski vijećnici te po jedan predstavnik splitskih braniteljskih udruga upalit će svijeće ispred spomenika „I u mom gradu Vukovar svijetli“ 17. studenog 2020. u 18 sati.

Poštujući epidemiološke mjere, župan Blaženko Boban poziva građane da u spomen i sjećanje na žrtvu Vukovara i Škabrnje, u utorak 17. studenog uoči Dana sjećanja i na sam Dan sjećanja, umjesto tradicionalnog okupljanja i zajedničkog paljenja svijeća u Vukovarskoj ulici, upale svijeće i u molitvi se sjete poginulih i nestalih hrvatskih branitelja. Važno je odati pijetet žrtvama na dostojanstven način, pridržavajući se epidemiološkog okvira, ne izlažući sebe i druge opasnosti. Župan poziva i ostale organizatore javnih događaja da se pridržavaju odluka i mjera Nacionalnog stožera te ne ugrožavaju zdravlje najslabijih.