Župan Boban i župan Celjak potpisali ugovor vrijedan 3 milijuna kuna za obnovu škole u Gori

Danas je župan Blaženko Boban u Sisku zajedno sa županom Ivanom Celjakom potpisao Ugovor u vrijednosti 3 milijuna kuna za obnovu osnovne škole "Ivan Goran Kovačić" u Gori.

Župan Blaženko Boban izrazio je zadovoljstvo što može pomoći prijateljima u Sisačko-moslavačkoj županiji.

Sjećam se mog prvog dana mandata koji je započeo požarom i prijatelja iz cijele Hrvatske koji su nam tada pohrlili u pomoć. Prisjećajući se toga, kada je došlo do potresa osjetio sam potrebu reagirati i pružiti pomoć, kao i ostali naši sugrađani koji su požurili prema sjeveru jer i sami znamo koliko to znači u takvim trenucima.
Odmah smo uključili sve naše službe, od HGSS-a, vatrogasaca, Crvenog križa i mi smo kao Županija htjeli dati svoj doprinos.
Tako je odlučeno da ćemo obnoviti školu, razgovarali sa ravnateljicom i krenuli na posao. Niz aktivnosti se nastavilo prvim posjetom Sisačko-moslavačkoj županiji. Donirani su materijali za maturante kako bi se pripremili za državnu maturu, a i organizirano ljetovanje za 100 djece s potresa pogođenog područja u Okrugu. Današnjim potpisom se obvezujemo donirati 3 milijuna kuna Sisačko-moslavačkoj županiji kao osnivaču škole i ta sredstva će biti na njihovom računu od ponedjeljka čekajući četvrtu kategoriju obnove škole Ivan Goran Kovačić
, kazao je župan.

Župan Sisačko-moslavačke županije Ivan Celjak zahvalio je na donaciji od 3 milijuna kuna.

Objekt osnovne škole je teško oštećen i prema elaboratu radi se o obnovi četvrte razine a trošak obnovd bit će oko 8,7 milijuma kuna. Želim iskoristiti priliku i zahvaliti županu Bobanu, njegovim službama i svim građanima Splitsko-dalmatinske županije koji su bili za nas tu u našim teškim trenucima, istaknuo je župan Celjak i iskoristio priliku obavijestiti nazočne o stanju u školama i smještaju učenika u adekvatne prostore kako bi u nadolazećoj školoskoj godini nesmetano mogli pohađati nastavu.

Na potpisivanju Ugovora sudjelovali su i pročelnik UO za prosvjetu, kulturu, tehničku kulturu i šport SDŽ Tomislav Đonlić, pročelnik UO za prosvjetu, kulturu i sport SMŽ Darjan Vlahov i ravnateljica osnovne škole Ivan Goran Kovačić Valentina Vujnović.