Župan Boban obišao radove na infrastrukturnim projektima u Sućurju


Otvaranje luke u Sućurju na otoku Hvaru očekuje se do početka turističke sezone. Ovaj projekt vrijedan 30 milijuna kuna Europska unija financirala je s 21 milijun kuna, dok je 9 milijuna osigurala Lučka uprava. Župan Blaženko Boban i zamjenik župana Ante Šošić danas su u društvu načelnika Općine Sućuraj Ivana Slavića obišli gradilište luke kao i projekt kanalizacije sjevernog dijela općine, čija je vrijednost gotovo 8,5 milijuna kuna, od čega je 7,4 milijuna iz EU fondova.

"Zahvaljujući vrlo agilnom načelniku Ivanu Slaviću nemjerljiva je realizacija projekata ove Općine u odnosu na proračun i broj stanovnika. Posebno ističem njegov pristup rješavanju pitanja boljitka življenja građana u krajnjem istočnom dijelu otoka Hvara", rekao je Boban.  

Župan je s načelnikom Slavićem razgovarao i o rješavanju problema s kojima se susreću stanovnici ove općine. Slavić je naglasio kako se otvaranjem nove luke stvaraju preduvjeti za pristajanje većega trajekta.

"Projekt luke za ovaj kraj znači brži transport, a izglasavanjem novog županijskoga Prostornog plana dolazi se do pitanja tunela Ravča Drvenik što znači omogućavanje multimodalnog pristupa povezivanju otoka Hvara s autoputom", rekao je načelnik Sućurja Ivan Slavić. Osim spomenuta 2 projekta, iz sredstava Europske unije odrađen je projekt Vatrogasnoga doma u naselju Bogomolje.