Župan Boban upriličio prijem za mladog poduzetnika Gorana Čipčića iz Dugopolja koji uspješno brendira mast njegove bake Zore

Danas je župan Boban u svom uredu priredio prijem za Gorana Čipčića, studenta ekonomije iz Dugopolja, pobjednika jedinstvenog projekta „Startaj Hrvatska”. Čipčić je također jedan od mladih poduzetnika s područja Županije koji je zadovoljio sve kriterije županijskog natječaja iz Programa potpore osnivanju i razvoju malog gospodarstva.

- Usavršavajući proizvod duže vrijeme, vjerovao sam da je mast bake Zore, čija se receptura prenosi već desetljećima s koljena na koljeno, vrijedna svakog uloženog trenutka. Već na početku studija ekonomije sam razmišljao kako podignuti ovaj posao na višu razinu. Najprije sam pokrenuo facebook stranicu, onda je došla TV Nova pa je Slobodna Dalmacija napravila reportažu i tako je sve krenulo - kazao je mladi poduzetnik Čipčić, te dodao da mu je sada najvažnije odgovoriti na sve narudžbe. Bitno je da su kupci, sudeći po povratnim informacijama koje dobiva, zadovoljni i da je mast učinkovita. Za potrebe ovog projekta Goran je sam morao proizvesti osam tisuća komada Zorine masti. Istaknuo je da će mu puno pomoći i ova županijska potpora, te da će se prijaviti i sljedeće godine na natječaj, ako ispuni još jedan uvjet iz natječaja, zaposliti bar još jednu osobu na puno radno vrijeme.

Župan je čestitao mladom poduzetniku Čipčiću te je kazao: - Raduje me činjenica da su od 409 prijava pristiglih na natječaj projekta STARTAJ, dvojica njih iz naše županije, iz Dugopolja i Klisa, ušli u najuži izbor i da je Goran ostvario cilj, čime je Zorina mast uistinu puno dobila na promociji, te će kroz sljedeće dvije godine naći svoje mjesto na policama veleprodajnog lanca. Posebno me raduje to što je i Goran i mnogi mladi koji su ostvarili uvjete iz našeg programa potpora i poticaja mladim poduzetnicima upravo iz dalmatinske Zagore i rubnih područja županije - istakao je župan. Uz župana, Gorana su primili i zamjenik župana Ante Šošić i pročelnik upravnog odjela za gospodarstvo i EU fondove, Anđelko Katavić.