Župan na dodjeli 'Zlatne stine': Neka ovo bude poticaj svim lokalnim zajednicama da vrijedi ulagati u gospodarstvo


Župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban i predsjednik HGK Splitsko-dalmatinske županije Joze Iveš dodijelili su priznanja 'Zlatna stina' predstavnicima lokalnih samouprava za osobit doprinos razvoju gospodarstva Splitsko-dalmatinske županije u 2021. godini.

"Neka ovo bude poticaj svim lokalnim zajednicama koliko vrijedi ulagati u gospodarstvo. Zato ćemo i dalje nastaviti s ovakvim aktivnostima te se nadam da će jednoga dana svi danas nagrađeni ući u povijest gospodarstva Splitsko-dalmatinske županije. Zahvaljujem Hrvatskoj gospodarskoj komori Splitsko-dalmatinske županije na organizaciji ovoga događaja", izjavio je Boban.

Joze Tomaš izjavio je kako županijska gospodarska komora želi posebno istaknuti one jedinice lokalne samouprave koje dobro obavljaju svoj posao. "U ovoj nagradi želimo nagraditi tri najbolje općine i tri najbolja grada. Valorizirali su se broj poduzetnika, privučena sredstva EU fondova prema broju stanovnika te olakšavanje poduzetničke klime", izjavio je Tomaš.

Zlatnu stinu u kategoriji velikih gradova dobio je Grad Kaštela. Zamjenica kaštelanskoga gradonačelnika Jadranka Matok Bosančić ističe kako je izuzetno sretna i zahvalna zbog ovoga priznanja. "To je dokaz da smo se u prošloj godini potrudili i dali našim poduzetnicima vjetar u leđa. Raspisali smo nekoliko natječaja za poduzetnike i obrtnike i natječaj u poljoprivredi. Upravo smo za poduzetnike izdvojili milijun i pol kuna", izjavila je.

U kategoriji za malu općinu priznanje je dobila Općina Sutivan. Zlatna stina za veliku općinu dodijeljena je Općini Otok, a u kategoriji srednjih općina nagrada otišla Općini Tučepi.

Grad Vrlika dobitnik je Zlatne stine u kategoriji malih gradova, a u kategoriji srednjih gradova priznanje je otišlo Trilju.