Župan u posjetu ukrajinskoj djeci koja ljetuju na Čiovu


Župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban i pročelnik Upravnoga odjela za hrvatske branitelje, civilnu zaštitu i ljudska prava Damir Gabrić obišli su u društvu supruge ukrajinskog veleposlanika u Hrvatskoj Nine Kirilič djecu koja borave na ljetovanju u kampu Crvenoga Križa u Okrugu Gornjem na Čiovu. Župan Boban istaknuo je rad djelatnika Crvenoga križa koji brinu o ukrajinskoj djeci. „Djeci u ovoj situaciji treba biti pri ruci kako bismo im olakšali misli i brige. Djelatnici Crvenoga križa će to uistinu napraviti na visokoj razini. Prvi dojmovi djece koja su ovdje u kampu su zaista fenomenalni. Ali, na njihovu licu i očima vidi se da im je pogled negdje daleko, negdje u rodnoj Ukrajini“, rekao je župan.

Nina Kirilič, supruga ukrajinskog veleposlanika u Hrvatskoj, zahvalna je svima koji su sudjelovali u organizaciji i prijemu malih Ukrajinaca. „Zahvalna sam gospodinu županu na toplom prijemu naše ukrajinske djece iz Žitomora. Njihovi očevi su sada u ratu, a ova djeca svakoga dana žive u stresu. Svaki dan se čuju zračni alarmi i sirene. Za nas je vrlo važno da su Crveni križ i župan ovdje blizu Splita organizirali za našu djecu takav, uistinu prekrasan odmor“, izjavila je.

Ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Solin Buga Blažević izrazila je zadovoljstvo zbog toga što imaju priliku organizirati ovo ljetovanje. „U ovih 15-ak dana koliko smo u mogućnosti oni će se ovdje odmoriti. Djeca su smještena i zbrinuta i trudimo se koliko god možemo“, rekla je Blažević.