Županija glavni partner projektu Split Tech City

Splitska tehnološka zajednica je 9. veljače službeno predstavila udrugu Split Tech City, te daljnje ciljeve i strategije udruge osmišljene za dobrobit grada i zajednice. 
Portal Startup.hr preimenovan je u Split Tech City, s ciljem profiliranja Splita kao tehnološkog grada. Cilj je objediniti cijeli tehnološki sektor, povezati sve članove tehnološke zajednice, stvoriti u Splitu uvjete za ostanak i usmjeravati mlade na visoko plaćena tehnološka zanimanja, poticati razvoj tehnoloških projekata, te konstantno promovirati splitske i županijske tehnološke tvrtke i stručnjake.

Jedan od ključnih ciljeva Split Tech Cityja je besplatnim edukacijama, predavanjima i seminarima usmjeravati mlade prema visoko plaćenim tehnološkim zanimanjima, te u suradnji s tehnološkim tvrtkama stvoriti uvjete za njihov ostanak u Splitu.
Kao svoj krajnji cilj, utemeljitelji Udruženja ističu profiliranje Splita u međunarodnim okvirima kao svojevrsne 'Silicijske doline Mediterana', grada u kojemu se, na opću dobrobit, susreću tehnologija i turizam. U ostvarivanju zadanih ciljeva Split Tech City podržat će Splitsko-dalmatinska županija, a Damir Brčić, voditelj projekta ICT Županija (https://ictzupanija.hr), na predstavljanju je pojasnio kako je do suradnje došlo te što lokalna IT zajednica od Županije može očekivati:

„Osmišljavajući projekt ICT županija, Splitsko-dalmatinska županija u udruzi Startup.hr pronašla je idealnog partnera s obzirom na to da je riječ o savršenom primjeru djelovanja u području koje je i Županija detektirala kao prioritetno - pomoć u okrupnjavanju IT scene u Splitu kao preduvjet za njezin daljnji razvoj i rast. Ono što je zanimljivo istaknuti je činjenica da je udruga Startup.hr u aktivnosti animiranja IT zajednice krenula prilično vizionarski, ne čekajući da se institucije uključe. Zbog toga mi danas na području Splita imamo budnu i spremnu zajednicu IT profesionalaca i IT tvrtki koji redovito komuniciraju, razmjenjuju iskustva putem meetup grupa i poslovno surađuju. Projekt ICT županija ima za cilj potaknuti znatniji rast cijelog ICT sektora u gradu Splitu, ali i Županiji, stoga udrugu Startup.hr - sada Split Tech City smatra partnerom u misiji, kojega će podržati maksimalno i u svim aspektima - i financijski i organizacijski“ – kazao je Brčić, te dodao da Split Tech City pomaže projekt ICT županija u osmišljavanju aktivnosti i projekata, a pogotovo u pripremi Županijskog IT centra (coworking i inkubatorski prostor) u zgradi bivšeg Varteksa u Ulici Ruđera Boškovića u Splitu.

Prvim članovima Split Tech Cityja zahvalio se osnivač udruge, Toni Trivković: 

„Nakon godina rada u smjeru dobrobiti lokalne tehnološke zajednice, ogromna je čast i zadovoljstvo zadobiti povjerenje prvih članova među kojima su vodeće splitske tehnološke tvrtke i udruge – kazao je Trivković te dodao - Udruženje već sada čini sedam udruga, 13 meetupova i 22 tvrtke, a nema nikakve sumnje da će broj članova Split Tech Cityja eksponencijalno rasti jer će ono postati sjecište svih tehnoloških stručnjaka i inicijativa u ovom dijelu Hrvatske“.