Županija i dalje osigurava besplatan prijevoz željeznicom studentima s područja SDŽ

Nastavkom suradnje HŽ Putničkog prijevoza i Splitsko-dalmatinske županije (SDŽ) redovnim studentima s prebivalištem na području SDŽ-a od 5. listopada 2020. do 16. srpnja 2021. omogućava se besplatan željeznički prijevoz do mjesta školovanja u Hrvatskoj. Besplatan prijevoz studentima osiguravaju Županija Splitsko-dalmatinska i HŽ Putnički prijevoz u jednakim omjerima od 50%. Prijevoz studenata osiguran je u 2. razredu redovnih vlakova, a s pametnom karticom studenti će karte preuzimati na blagajnama HŽPP-a i u vlaku.

Kako bi ostvarili pravo na besplatan prijevoz, studenti trebaju popuniti zahtjev za izradu pametne kartice na koju će im biti dodijeljen profil studenta SDŽ-a, uz predočenje identifikacijskog dokumenta iz kojeg je vidljivo prebivalište na području SDŽ-a i potvrde SDŽ-a o statusu redovnog studenta. Cijena izrade studentskog profila iznosi 50 kn.

Svim studentima SDŽ koji su na pametnoj kartici imali profil ''Student Splitsko-dalmatinske županije'' moguće je produžiti profil za akademsku godinu 2020/21. na osnovu ovjerenog indeksa ili potvrde fakulteta o upisanoj godini o redovnom studiranju bez dodatne potvrde Županije.

Studenti koji do sada nisu putovali na osnovu profila ''Student Splitsko-dalmatinske županije'' moraju za dodjelu istog donijet i potvrdu iz Županije.