Županija nagrađuje najbolje  učenike

Danas je župan Boban potpisao Odluku  o novčanom nagrađivanju učenika i mentora osvajača državnih nagrada za školsku godinu 2019./20, kojom se  dodjeljuje 48 pojedinačnih nagrada, i to 18 za učenike osnovnih škola i 30 za učenike srednjih škola. Ekipno se nagrađuje još 6 skupina učenika (dva prva mjesta, 3 druga mjesta i jedno i jedno treće mjesto) te se dodjeljuje dvije nagrade pojedinačno, učeniku Luki Buliću Bračulju, koji je osvojio obje nagrade na međunarodnom natjecanju (Međunarodna matematička olimpijada i Kiberprostorno matematičko natjecanje).

Nakon potpisane Odluke župan je kazao: -- Čestitam svim nagrađenim učenicima, a posebno njihovim mentorima i roditeljima. Usprkos značajnom smanjenju prihodovne strane Proračuna SDŽ, i ove godine Županija nastavlja s poticanjem izvrsnosti učenika osnovnih i srednjih škola, kao i njihovih mentora - kazao je župan Boban, te dodao: -Ova djeca su najbolje što imamo i u budućnosti će zasigurno biti nositelji napretka naše županije kao i cijele Republike Hrvatske. Ova praksa nagrađivanja najboljih je poruka da cijenimo trud, zalaganje i izvrsnost. Njihovi uspjesi trebali bi biti motiv i svima ostalima.

Poznato je da su zbog epidemije izazvane COVID 19 virusom sva školska natjecanja prošle školske godine održana s odgodom, u listopadu, studenom i prosincu. Svečana promocija svih nagrađenih (Oskar znanja) upriličit će Agencija za odgoj i obrazovanje i MZO (on-line) u petak 26. veljače ove godine.

Za pojedinačne nagrade učenicima Županija dodjeljuje za prvo mjesto 2000 kuna, za drugo mjesto 1500 kuna i za treće mjesto 1000 kuna. Ekipne nagrade (u istom iznosu) se isplaćuju školama koja se plasirala na natjecanje i to za aktivnost za koju je nagrada osvojena. Nagrađeno je  i 56 mentora učenika osvajača državnih nagrada s po 1500 kuna po  osvojenoj nagradi. Za  ekipne nagrade dodijeljeni  je  također po  1500 kuna po skupini, neovisno o broju mentora.

 

Popis nagrađenih učenika osnovnih škola za pojedinačni uspjeh:

za 1. mjesto: Sara Hodžić, Luka Jerčić, Marin Mandić, Klara Tabak, Tonči Crljen i Julija Smoljo.

za 2. mjesto: Dario Eterović, Luce Jurac, Antonio Sivro, Mario Vrdoljak, Tin Matijaš, Mia Filipović,

za 3. mjesto: Hatidža Hadžić, Lucija Čače, Marta Ercegović, Lana Kelava Vrdoljak, Mario Vrdoljak, Ivan Jurić.

Popis nagrađenih učenika srednjih škola za pojedinačni uspjeh:

za 1. mjesto: Ivana Kocen, Duje Bauk, Luka Bulić Bračulj (matematika), Petra Koceić-Bilan, Antonio Vetma, Luka Bulić Bračulj (biologija),, Ivan Vuakdinović, Ema Buljan, Barbara Jurlin, Jagoda Sabljić, Mirko Armanda, Iva Šarić.

za 2. mjesto: Kate Kragić, Ema Buljan, Michelle Glibota, Bartol Bućan, Ana Dželalija, Klara Teklić, Roko Bogdan, Borna Perković Bruna Bakota, Luka Bulić Bračulj,

za 3. mjesto: Luka Vulić, Kaja Kljaković-Šantić, Ivan Nizić, Daniel Čulin, Ivana Kristić, Ivan Burazin, Luka Pudar, Alessia Macri

Nagrade za ekipno natcjecanje, osnovne i srednje škole:

za 1. mjesto: Klara Klanac, Frane Doljanin, Ivana Džaja (III. gimnazija Split), Roko Burmaz, Vita Šimac (GŠ Josipa Hatzea Split).

za 2. mjesto: Gabrijela Ujević, Klara Kujundžić, Natali Lovrić, Lara Lovrić (OŠ Tin Ujević Krivodol), Karmen Jelović, Dora Sovulj (OŠ Josip Pupačić Omiš), Zvonimir Delaš, Nino Borović (III. gimnazija Split), Ivo Jovanović (IV. gimnazija Marko Marulić, Split)

za 3. mjesto: Nikola Poljak, Stipe Radović (OŠ Ivana Lovrića Sinj)

Nagrade za međunarodna natjecanja:

za 3. mjesto: Luka Bulić Bračulj (III. gimnazija Split) za kiberprostorno matematičko natjecanje i Luka Bulić Bračulj na međunarodnoj matematičkoj olimpijadi (IMO).

(foto: arhiva )