Županija osigurala besplatne udžbenike za prvašiće

Na današnjoj konferenciji za tisak župan Blaženko Boban informirao je novinare, a putem njih i roditelje prvašića o načinu ostvarivanja prva na financiranje besplatnih učenika.

Župan je kazao kako će svi prvašići sa područja Splitsko-dalmatinske županije dobiti sredstva, bez obzira na to je li Županija osnivač škola ili nije, tako da se ova mjera odnosi i na gradove Split i Makarsku.

„Roditeljima koji su kupili knjige kao i onima koji će ih kupiti, povrat sredstava izvršit će se putem škola koje imaju spisak polaznika 1. razreda. Dovoljno je samo javiti se školi, bez računa o kupovini knjiga. Lokalnim zajednicama koja su osigurala sredstva za besplatne udžbenike, također će se ista isplatiti preko škole. Pod školskim kompletima podrazumijevaju se udžbenik i radna bilježnica. Jedan paket, prema standardu nadležnog ministarstva može iznosi od 550 do 750 kuna“, kazao je župan naglašavajući kako se sve ovo provodi u cilju poboljšanja demografske slike naše županije.

Zamjenik župana Luka Brčić naglasio je kako je ovo kvalitetan program koji će se nastaviti  i za idućih godina.

„Sredstva za ovu godinu bit će osigurana rebalansom krajem rujna. Za 4580  učenika iz 93 osnovne škole bit će osigurano 2 milijuna 806 tisuća kuna“,  kazao je zamjenik župana .