ŽUPANIJSKO POGLAVARSTVO

 

 

Županijsko poglavarstvo odlučilo je da svaki djelatnik Doma zdravlja Splitsko-dalmatinske županije na ime otpremnine radi otkazivanja radnog odnosa po godini radnog staža provedenog u Ustanovi dobije 4 tisuće kuna. Naime Županijska skupština kao najviše tijelo odlučivanja u Županiji na jednoj od prethodnih sjednica odlučila je da se saniraju dugovi zdravstvene ustanove Doma zdravlja, a jedna od mjera je i zbrinjavanje viška radnika. Sindikat je prihvatio predloženi iznos otpremnine, a 80 radnika je pristalo na sporazumni raskid radnog odnosa. 

Članovi Županijskog poglavarstva odlučili su o raspodijeli oko 196 tisuća županijskih kuna za sufinanciranje nabavke sadnica u 17 gradova i općina Splitsko-dalmatinske županije koje su se uključile u Program podizanja dugogodišnjih nasada. Ante Blažić, član Poglavarstva naglasio je kako bi bilo dobro da se gradovi i općine i same više uključe u ovaj Program i da se  pokrene poljoprivredna proizvodnja jer je nevjerojatan podatak da čak i jabuke moramo uvoziti.

Jednako tako odlukom Županijskog poglavarstva milijun i 120 tisuća kuna raspodijelit će se za unapređenje funkcioniranja lokalne samouprave. Tako će 18 gradova i  općina najveće hrvatske županije moći iskoristiti novčana sredstva za različite namjene  od održavanja javne rasvjete do izgradnje mrtvačnica i uređenja groblja.

Splitsko-dalmatinska županija pomoći će sa 40 tisuća kuna gradovima Kaštela i Solin i to za sanaciju  plaža. Podsjećamo da su prije desetak dana nakon istjecanja 200 tona jestivog ulja onečišćene plaže te je na pojedinim bilo potrebno zamijeniti pijesak (šljunak). Kako u Županijskom proračunu postoje sredstva za ovakve slučajeve Županijsko poglavarstvo je odlučilo žurno pomoći.

                                                                                           Marijana Šundov