Žurna pomoć Sisačko-moslavačkoj županiji iz Splitsko-dalmatinske županije

Odmah nakon potresa, župan Boban je u stalnom kontaktu s nacionalnim Stožerom CZ. U razgovoru s potpredsjednikom Vlade RH Tomom Medvedom  župan Boban je iskazao spremnost Županije za svaki vid pomoći, uključujući upućivanje žurnih služni helikopterskim prijevozom.  Nakon razgovora župana Blaženka Bobana sa županom Ivom Žinićem, uspostavljena je koordinacija žurnih službi Splitsko-dalmatinske županije, od kojih svaka po svojoj liniji zapovijedanja, ima stalni kontakt s državnom razinom.

Zasad je iz naše županije na područje koje je pogodio potres upućeno oko stotinu pripadnika HGSS-a sa šest potražnih timova sa psima. S njima u timu je i troje liječnika. Također su se prema Sisačko-moslavačkoj županiji uputili i timovi Vatrogasne zajednice SDŽ, s potražnim psima i potrebnim alatom za izvlačenje iz ruševina i spašavanje.

Županijskom Stožeru CZ obraćaju se mnoge privatne tvrtke, braniteljske i građanske udruge (udruga IV. GBR, Torcida i drugi) te pojedinci spremni pomoći u raščišćavanju terena. Iz županijskog Stožera CZ upućena je molba  pojedincima da sami ne poduzimaju nikakve konkretne akcije, nego da se jave županijskom Stožeru CZ koji zajedno sa stožerima Grada Splita i ostalih lokalnih samouprava koordinira zajedničku pomoć.