18. kolovoza 2017.

Analiza događanja za vrijeme nedavnog velikog požara u Splitu i okolici

Danas (petak) je u zgradi Splitsko-dalmatinske županije održan radni sastanak župana Splitsko-dalmatinske županije Blaženka Bobana i gradonačelnika grada Splita Andre Krstulovića Opare s ravnateljem Državne uprave za zaštitu i spašavanje dr. sc. Draganom Lozančićem. Razgovaralo se o stanju, ulozi i budućnosti sustava civilne zaštite na državnoj i lokalnoj razini, s naglaskom na aktivnosti vezane za protupožarnu sezonu, konkretnije o velikom požaru od prije mjesec dana na širem području grada Splita..

Na sastanku su bili predstavnici vatrogasnih snaga, predsjednik Hrvatske vatrogasne zajednice Ante Sanader, zapovjednik Vatrogasne zajednice Splitsko-dalmatinske županije Dražen Glavina i zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Split Ivan Kovačević koji su izvjestili o dosadašnjem tijeku proutpožarne sezone i dali svoju viziju razvoja civilne zaštite i vatrogastva.
Zaključeno je kako je dosadašnja suradnja Splitsko-dalmatinske županije i DUZS-a na visokoj razni te su predložene zajedničke aktivnosti buduće suradnje, s ciljem daljnjeg razvoja sustava. Sastanku su nazočili uz prije navedene, pročelnik Područnog ureda za zaštitu i spašavanje Split Srđan Kuščević, pročelnik Upravnog odjela zajedničkih poslova Damir Gabrić, pročelnik kabineta župana Davor Pavić i pročelnik Službe za mjesnu samoupravu, zaštitu i spašavanje grada Splita Filip Butorović.