Obavijesti

DAN MEĐUNARODNOG PRIZNANJA HRVATSKE

Župan Sanader je uz riječi dobrodošlice svim uzvanicima, osobno te u ime svojih suradnika, zaželio svako dobro u Novoj Godini. Izrazio je zadovoljstvo što je ovakvo primanje upriličeno na Dan međunarodnog priznanja Republike Hrvatske postalo običaj, kako bi se zahvalilo svim zemljama koje su podržavale Republiku Hrvatsku na njenom putu ka osamostaljenju i neovisnosti. Istakao je važnost ovog praznika za našu državu naglasivši da se osamostaljenje RH čekalo stoljećima, te da je napokon ispunjena želja hrvatskog naroda da sam odlučuje o svojoj sudbini. Župan je zahvalio svim prisutnima na dosadašnjoj suradnji, izrazivši želju i nadu za nastavkom plodonosne suradnje, posebice kad se radi o podršci ulaska Republike Hrvatske u Europsku uniju.

Predsjednik Županijske skupštine Živko Nenadić pridružujući se zahvalama i željama koje je uputio župan, izrazio je nadu da će se predstavnici nazočnih tijela zalagati i pružiti potporu ulasku Republike Hrvatske u Europsku uniju.

U ime Konzularnog zbora obratila se gđa. Silvana Kondić. Čestitavši županu i njegovim suradnicima Dan međunarodnog priznanja RH izrazila je zadovoljstvo što je ovo primanje postala tradicija. Osvrnula se ukratko na uspjehe Hrvatske na međunarodnom planu, naglasivši kako Hrvatska ide u dobrom smjeru ka Europskoj uniji, te da će Konzularni zbor kao „tiha diplomacija“ i dalje lobirati za što brži ulazak Hrvatske u tu važnu organizaciju.