14. studenog 2022.

Bajkaonica u Brelima

Sedma po redu “Bajkaonica” u sklopu projekta “Za dobre vibre – čitaj libre” održana je u ponedjeljak, 14. studenoga u Osnovnoj školi dr. Franje Tuđmana u Brelima. Na radionici je sudjelovalo desetoro učenika trećeg razreda pod stručnim vodstvom umjetnice Karoline Šuše, koja je i ovaj put kroz dramske igre i vježbe potaknula učenike na osmišljavanje vlastite priče sa zadanim elementima te umjetničko pripovijedanje bajke. Djeca su uistinu uživala te nema sumnje da će među njima biti odličnih pripovjedača.

Nositelj projekta “Za dobre vibre – čitaj libre” je Gradska knjižnica Marka Marulića Split, a partner je Splitsko-dalmatinska županija. Razdoblje provedbe projekta je od 16.09.2021. do 16.09.2023. godine. Ukupna vrijednost projekta je 3.938.232,95 HRK od čega je 3.347.498,01 HRK sufinancirano iz sredstava Europske unije iz Europskog socijalnog fonda, a 590.734,94 HRK iz Državnog proračuna Republike Hrvatske

Projekt ima za cilj razvoj čitalačke kulture i pismenosti na području Splitsko-dalmatinske županije uspostavom bibliobusne službe koja će omogućiti pristup knjizi svima koji nemaju dostupne knjižnice na području svoje općine ili grada, kao i promicanju i popularizaciji čitalačke kulture posebice u populaciji osoba mlađih od 25 godina, starijih od 54 te osoba s invaliditetom te kroz navedene aktivnosti doprinijeti povećanju socijalne uključenosti navedenih ciljnih skupina projekta.