26. rujna 2022.

Boban: Županija će se truditi da kongres marijanskih svetišta u Sinju postane tradicionalan


Župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban primio je danas u radni posjet direktoricu Turističke zajednice Sinj Moniku Vrgoč, bivšega sinjskog gvardijana fra Antu Čovu te sadašnjega sinjskog gvardijana fra Marinka Vukmana. Razgovaralo se o kongresu „Dani duhovne baštine marijanskih svetišta“, koji se ove godine po prvi put održao u Sinju. „Želimo da ovaj kongres postane tradicionalan, a Splitsko-dalmatinska županija će i ubuduće, baš kao i ove godine, biti velika podrška održavanju toga kongresa. Sastavit će se organizacijski odbor koji će osmišljavati aktivnosti, a u Sinju bi se trebale dogoditi popratne aktivnosti, primarno za mlade“, izjavio je župan Blaženko Boban.

„Ovaj sastanak je jedna sjajna ideja čiji je cilj propagirati vjerski turizam te učiniti sve kako bi Svetište Čudotvorne Gospe Sinjske bilo povezano te kako bismo i našu županiju i Sinj približili brojnim hodočasnicima. Hvala Splitsko-dalmatinskoj županiji što je tako otvorena i želi pomoći na tome polju“, izjavio je sinjski gvardijan fra Marinko Vukman.

Splitsko-dalmatinskoj županiji zahvalila je i direktorica Turističke zajednice Sinj Monika Vrgoč. „Došli smo ovdje kod župana, dožupana i pročelnice za turizam i pomorstvo kako bismo se zahvalili za podršku prilikom organizacije ovogodišnjega kongresa. Ovaj projekt se pokazao kao nešto izvrsno za Sinj i cijelu Splitsko-dalmatinsku županiju, upravo zbog revitalizacije Staze Gospe Sinjske i davanja jedne dodatne dimenzije. Pokazali smo kako je moguća sinergija između upravitelja svetišta i jednog svjetovnog, turističkog aspekta“, izjavila je Vrgoč.