6. ožujka 2024.

Brojna ulaganja na Braču, za otoke u Splitsko-dalmatinskoj županiji predviđeno 35 milijuna eura

Župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban u srijedu je, prilikom posjeta otoku Braču, izrazio zadovoljstvo tijekom radova na važnim projektima koji se odvijaju na ovom otoku. „U Postirama smo posjetili župnika koji ima određene zahvate vezane uz obilježavanje 80 godina zavjeta svetoga Josipa. S načelnikom smo obišli lokaciju na kojoj se postavlja spomenik blaženom Alojziju Stepincu, rampe za invalide te šetnicu koju dijelom financira i Splitsko-dalmatinska županija”, rekao je župan. Osvrnuo se i na aktivnost koja se provodi i u Sutivanu. „To je državna cesta koja se rekonstruira jer je lokalna zajednica osmislila projekt, a obišli smo i rekonstrukciju škole. Sutivan će biti jedna od prvih škola koja će prijeći u jednosmjenski rad”, dodao je župan.

Načelnik Općine Postira Siniša Marović rekao je kako su u tijeku investicije na izgradnji tlačnog cjevovoda te na uređenju šetnice na obali. „Projekt financiramo uz pomoć županije, a započinju radovi na montaži zaštitne ograde duž cijele obalne šetnice. Na pomorskom dobru napravit ćemo dizalo za osobe s invaliditetom, a u tijeku nam je i javna nabava za izgradnju sale za ispraćaj pokojnika u Dolu. Radi se i spomenik blaženom Alojziju Stepincu te se nadamo da će to biti gotovo do kraja godine”, rekao je Marović.

Saborska zastupnica i vijećnica u Županijskoj skupštini Danica Baričević posebno je naglasila iznimno velika ulaganja u cestovnu infrastrukturu. „Na otoku Braču se ogromna sredstva ulažu i u lučku infrastrukturu. Proširuju se luke u općinama Milna i Bol, a velika su ulaganja i u ostalim mjestima. Vlada Republike Hrvatske u naše otoke je uložila dvije milijarde eura, a samo Splitsko-dalmatinska županija u alokaciji ima predviđena sredstva od 35 milijuna eura”, zaključila je Baričević.