19. listopada 2022.

Dodijeljeno 29 ugovora iz projekta "Zaželi"


Ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić i župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban uručili su danas u Splitu 29 ugovora vrijednih više od 28 milijuna kuna u okviru Poziva „Zaželi – program zapošljavanja žena – faza III“. Piletić ističe kako je „Zaželi“ jedan od najzanimljivijih projekata ove Vlade. „Njime priječimo institucionalizaciju te omogućavamo socijalnu uslugu – pomoć u kući. U svibnju smo osigurali 200 milijuna kuna kako bi se do uspostave novog programskog razdoblja osigurao nastavak projekta „ZaželI“. To je važno za sve ruralne prostore, ali su korisnici i urbane gradske sredine“, izjavio je novinarima Piletić.

Župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban istaknuo je kako je u komunikaciji s građanima diljem županije spoznao da se radi o izuzetno kvalitetnom projektu. „Od srca zato zahvaljujem ministru Piletiću na dolasku. Hvala Vladi Republike Hrvatske što prepoznaje vrijednost ovoga projekta i ljudi kojima je to najpotrebnije. Zadovoljstvo mi je što se danas potpisalo čak 29 ugovora te što ćemo brzo na području ostatka Splitsko-dalmatinske županije, a pri tom mislim na Imotsku krajinu, također potpisivati ove ugovore“, zaključio je Boban.

Svečanom uručenju ugovora nazočili su i državni tajnik u Ministarstvu Dragan Jelić te ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ante Lončar.