1. travnja 2017.

Dvadeset šesta obljetnica pogibije prvoga hrvatskoga redarstvenika Josipa Jovića

U petak 31. ožujka ove godine, župan Ževrnja zajedno je s kolegom županom Ličko-senjskim i načelnicima općina Ciste Provo i Plitvička jezera, položio vijenac i zapalio svijeću kod spomenika pokojnom prvom hrvatskom redarstveniku Josipu Joviću, na mjestu gdje je ovaj junak Domovinskog rata poginuo prije 26 godina.

Prije njih vijence su položili brat Josipa Jovića s obitelji, visoko državno izaslanstvo na čelu s predsjednicom RH Kolindom Grabar Kitarović, predsjednikom Sabora Božom Petrovom, dopredsjednikom Vlade Damirom Krstičevićem, ministrom MUP-a Vlahom Orepićem u pratnji drugih ministara, izaslanstvo udruge Specijalne Policije, i brojnih udruga proizišlih iz Domovinskog rata.

Okupljenima su se prigodnim govorima obratili predsjednica RH Grabar Kitarović, predsjednik hrvatskog Sabora Petrov, dopredsjednik Vlade RH Krstičević i ministar Orepić a molitvu odrješenja i prigodnu riječ održao je vojni ordinarij, monsinjor Jure Bogdan.

Ovom prigodom župan Ževrnja je rekao da je ovdje dolazio i kao načelnik općine Dugopolje i danas kao župan te je naglasio da se trebamo sjetiti Josipa i svih poginulih hrvatskih branitelja ne samo na datum njihove pogibije. Trebamo ih se sjetiti svaki dan i često se pomoliti za njihovu dušu, ne zaboravljajući nikada njihovu najveću žrtvu koju su mogli darovati za našu slobodu, za Domovinu, a to je vlastiti život.