6. listopada 2005.

IVAN KLJAKOVIĆ GAŠPIĆ „DOJEDRIO“ DO SVJETSKOG ZLATA

Uz župana Antu Sanadera prijemu su bili nazočni njegovi zamjenici, Anđelka Vuko i Luka Brčić, te pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i šport Zdravko Omrčen.

Susret županijskih čelnika s trofejnim jedriličarem, te njegovim trenerom Tonćem Antunovićem i  Ivom Oštrićem, predsjednikom splitskog Jedriličarskog kluba „Zenta“, protekao je u srdačnom i prijateljskom ozračju. Župan Ante Sanader uputio je tople čestitke na osvojenom zlatu u svoje vlastito ime, ali i u ime članova Županijskog poglavarstva i svih žitelja naše Županije koji su iznimno ponosni na sve svoje sportaše i njihove uspjehe.

Ivan Kljaković Gašpić, među prijateljima i kolegama poznatiji kao Bambi, svjetskim zlatom u Moskvi okrunio je iznimno uspješnu sportsku sezonu. Budući se tek od ove godine natječe u kraljevskoj klasi „finn“, dok je među seniorima tek od nedavno, i sam je Ivan zatečen ovako sjajnim uspjesima:


- Ovo mi je iznimna godina. Osvojio sam naslov europskog i svjetskog juniorskog prvaka u najtežoj olimpijskoj klasi, imam treće mjesto na regati Kielu. Kada je sezona počinjala ni u snu se nisam nadao da bi ovako mogla izgledati na kraju.- rekao je Ivan Kljaković, te se još jednom zahvalio županu i njegovim suradnicima na podršci i pomoći Županije u afirmaciji sporta.
                                                 
                                                                                                     A.Đeldum