4. ožujka 2024.

Izaslanstvo Europske sveučilišne sportske federacije na primanju u Splitsko-dalmatinskoj županiji

Zamjenik župana Splitsko-dalmatinske županije Stipe Čogelja i pročelnica Upravnog odjela za kulturu, sport i tehničku kulturu Meri Maretić u ponedjeljak su na radni sastanak primili izaslanstvo Europske sveučilišne sportske federacije. Zamjenik Čogelja tom prilikom je izrazio nadu da će se Europske sveučilišne igre 2028. godine održati upravo u Splitu. „Naglašavamo predanost Splitsko-dalmatinske županije razvoju sporta te sportske infrastrukture. Posebno smo posvećeni razvoju mladih sportaša te školskoga i sveučilišnoga sporta. Bez suradnje sa Sveučilištem u Splitu ne možemo imati dobru budućnost. Splitsko-dalmatinska županija je ponosna što može sudjelovati u ovakvim igrama“, rekao je Čogelja. 

Predsjednik EUSA-e Adam Roczek izrazio je zadovoljstvo što je imao priliku slušati o punoj potpori Sveučilišnim igrama 2028. godine. „Vjerujem da će, zahvaljujući ovoj suradnji, ovaj projekt donijeti mnoge benefite za grad, Sveučilište i Županiju“, rekao je Roczek. 

Prvi dopredsjednik EUSA-e Haris Pavletić istaknuo je kako mu je izuzetno drago što ima priliku prezentirati kandidaturu za Europske sveučilišne igre 2028. „Za sada sve ukazuje na to da smo u dobroj situaciji. Potpore iz svih institucija imamo i nadam se da ćemo u travnju dobiti priliku za organiziranje igara 2028. godine“, izjavio je Pavletić.

Prorektor Sveučulišta u Splitu Nikola Koceić-Bilan  zahvalio je zamjeniku župana Stipi Čogelji na potpori koju pruža Sveučilištu u Splitu. „Važno je da gospoda koja će odlučivati u travnju ove godine o domaćinstvu ovih igara osjete potporu svih razina politike u Republici Hrvatskoj. Htjeli smo ih uvjeriti i pokazati im da ljudi u ovom gradu žive sport i da je to grad vrhunskih sportaša i sportskih klubova“, rekao je Koceić-Bilan te dodao da ova zajednica zna kako se organiziraju velika sportska natjecanja.