Obavijesti

Iznimno cijenimo uspjehe i svesrdno podržavamo rad naših udruga i klubova mažoretkinja

Iznimno cijenimo uspjehe i svesrdno podržavamo rad naših udruga i klubova mažoretkinja

Župan Blaženko Boban sa zamjenikom Stipom Čogeljom primio je danas u zgradi županije uspješne mažoretkinje iz Splita, Kaštela, Solina i Sinja, zajedno s njihovim voditeljicama.

-Zahvaljujem vam svima na izvrsnim rezultatima koje postižete na domaćim i međunarodnim natjecanjima, kao i vašim roditeljima i posebno vašim voditeljicama koje brinu o vašoj obuci, sigurnosti i svemu što vam treba za kvalitetnu pripremu i postizanje vrhunskih rezultata. Zato ću vam, odmah na početku ovoga prekrasnog druženja – jer Županija nikada nije bila ljepša – kazati da će do konca godine svakom vašem klubu ili udruzi Županija donirati po deset tisuća kuna – kazao je župan, te dodao kako je osobno, kao solinski gradonačelnik godinama poticao i pratio rad solinskih mažoretkinja te kako uživa u promatrajući sinkronizirane pokrete, prekrasne odore i atmosferu koje mažoretkinje stvaraju prigodom raznih svečanosti. – Zato vas već sada pozivam da u kalendare svojih nastupa zabilježite i 30. rujna sljedeće godine, kako biste došle i uljepšale našu svečanost, blagdan sv. Jeronima i Dan županije Splitsko-dalmatinske.

Bjanka Bubica Šarić, trenerica KUD-a „Splitske mažoretkinje“, koja je sa svojim mažoretkinjama devet puta bila na krovu Europe,  nije krila oduševljenje ovako srdačnim prijemom u Županiji, ističući ljubav, odricanje i trud koji djevojke ulažu u svoje uspjehe i predstavljanje Grada Splita.

Draška Krajina, predsjednica Plesne udruge „Kaštelanske mažoretkinje“ je zahvalila županu na prijemu i potpori te istaknula i potporu Grada Kaštela koja ne izostaje. Posebno se raduje zajedništvu i međusobnoj potpori svih udruga mažoretkinja iz Županije.

Dorotea Jurić, trenerica KUD-a „Solinske mažoretkinje“ se ove godine vratila s dvije srebrene medalje s europskog prvenstva ali više od toga joj je značila čast nositi hrvatsku zastavu na otvaranju i zatvaranju ovih igara.

Vesna Samardžić, trenerica KUU „Sinjske mažoretkinje“ je sa svojim alkaricama ove godine imala najbolje rezultate, ali je također istaknula izvrsnu suradnju i međusobnu potporu svih udruga i društava županijskih mažoretkinja.

Zamjenik župana Stipe Čogelja je zahvalio Ivanu Laci na ovoj ideji da sve naše mažoretkinje zajednički dođu i predstave se Županiji u najljepšem izdanju, a nakon toga su se dožupan i župan s trenericama i voditeljicama zajednički fotografirali s našim mažoretkinjama.