Obavijesti

KINESKO IZASLANSTVO POSJETILO SPLITSKO-DALMATINSKU ŽUPANIJU

Ispred Splitsko-dalmatinske županije s kineskim izaslanstvom su razgovarali splitsko-dalmatinski župan Kruno Peronja zajedno sa predsjednikom Županijske skupštine doc. dr. Mihovilom Biočićem i predsjednicom Županijske gospodarske komore Jadrankom Radovanić.

Župan Kruno Peronja upoznao je goste iz daleke ali prijateljske Kine sa povijesnim i gospodarskim značajkama najveće hrvatske županije. Predsjednica Županijske gospodarske komore Jadranka Radovanić najavila je putovanje grupe gospodarstvenika iz Županije u Kinu za travanj ove godine.
Glavni direktor Uprave za Europu Zhao Yun izrazio je zadovoljstvo posjetom Splitu za koji je odavno čuo i imao želju ga posjetiti.  Kazao je, pored ostalog, kako su Hrvatska i Kina prostorno udaljene ali povezane bliskim prijateljstvom i razumijevanjem. On je izrazio želju  da se ovi prijateljski odnosi ojačaju i na lokalnoj razini jer postoji osnova za sklapanje ugovora o suradnji i prijateljstvu Splitsko-dalmatinske županije i neke kineske pokrajine. Splitsko-dalmatinski župan Kruno Peronja je ovo sa zadovoljstvom prihvatio.

                                                    Marijana Šundov