9. prosinca 2022.

NOVAC ZA HUMANITARCE: "Ovi ljudi svjetlo su naše županije"


Župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban uručio je danas bonove u iznosu po 10 tisuća kuna socijalnog, humanitarnog i karitativnog karaktera s područja Splitsko-dalmatinske županije. Bonove je primilo ukupno 36 udruga, a župan ističe kako su volonteri iz ovih udruga svjetlo Splitsko-dalmatinske županije. "Tradicionalno, već dugi niz godina Splitsko-dalmatinska županija u predbožićno vrijeme dodjeljuje udruge koje se bave skrbi o drugim osobama bonom od 10 tisuća kuna. Ove godine smo i malo pojačali ritam pa je 36 ustanova i udruga socijalnog, humanitarnog i karitativnog karaktera s područja Splitsko-dalmatinske županije dobilo danas bon u iznosu od 10 tisuća kuna", rekao je župan.

U ime udruge "Moje dijete" iz Solina bon je preuzeo Branko Ivić. On smatra kako im je svaka pomoć dobro došla. "Ovo nam puno znači. I prošlu godinu smo dobili donaciju županije pa se i ovim putem zahvaljujem županu Bobanu. Svaka pomoć je dobro došla. Naša udruga se financira isključivo preko županije, grada Solina i države", ističe.

Rehabilitacijski centar Inkludo pruža usluge rane intervencije, tranzicijske podrške i habilitacije za djecu s različitim teškoćama. U ime ove udruge bon je preuzela Nina Milić Borojević. "Naravno da nam ova pomoć puno znači kako bismo nastavili pružati socijalne usluge. Nudimo usluge logopeda, edukacijskog rehabilitatora, kineziterapiju fizioterapiju i brojne druge uslige", izjavila je Milić Borojević.