8. prosinca 2022.

Održan Info dan javne ustanove RERA SD


Javna ustanova RERA SD kroz projekt Tehnička pomoć - "Savjetom do fondova" organizirala je info dan o mogućnostima financiranja projekata u novom višegodišnjem financijskom okviru 2021. - 2027. Info dan je namijenjen gradonačelnicima i načelnicima odnosno predstavnicima jedinica lokalne (regionalne) samouprave s područja Splitsko-dalmatinske županije.

Župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban smatra kako je ovaj događaj izuzetno koristan, posebice zbog toga što su stručnjaci iz javne ustanove RERA SD nazočnima predstavili brojne mogućnosti za iskorištavanje fondova. „Pred nama su jako izazovna vremena. Ipak, zahvaljujući Vladi Republike Hrvatske osigurana su velika sredstva, koja treba povući i iskoristiti. Odgovore na brojna pitanja o tome kako doći do sredstava dala je današnja tribina. Naša RERA je, uz to što je agencija za fondove, postala i regionalni koordinator za područje svih dalmatinskih županija“, zaključio je Boban.

„Želja nam je prezentirati mogućnosti financiranja u novom programskom razdoblju. Cilj nam je da se svi što bolje pripremimo, kako bismo spremni dočekali prve pozive iz nove financijske perspektive. S aspekta regionalnoga koordinatora naše javne ustanove, mi smo zaduženi bez ikakve naknade pomoći našim općinama i gradovima savjetima i procesom prijave njihovih projektnih ideja, ali i u provedbi europskih projekata“, izjavio je ravnatelj javne ustanove RERA SD Jozo Sarač.