Obavijesti

ODRŽANA 22. SJEDNICA POGLAVARSTVA

Mate Ivanković, pročelnik Upravnog odjela za pomorstvo izvijestio je o ekološkom incidentu koji se dogodio 5.srpnja u splitskoj Sjevernoj luci.
- Uslijed puknuća cijevi došlo je do istjecanja oko 200 tona jestivog ulja u more uslijed čega su zagađene i onečišćene plaže u Kaštelima i Trogiru. Na pojedinim plažama bit će potrebno zamijeniti šljunak i pijesak. Poduzeće „Cian„ do sada je prikupilo oko 50 kubnih metara ulja, izvijestio je pročelnik Ivanković. Splitsko-dalmatinski župan Ante Sanader  kazao je kako će Županija preko svojih mjerodavnih tijela – upravnih odjela napraviti sve da se situacija popravi, ublaži napravljena šteta i plaže što prije stave u funkciju.

Kako bi se prilikom prometnih nesreća što brže reagiralo, posebno tijekom turističke sezone kada je promet povećan, a prometnice često zagušene, i tako spasili životi Županijsko poglavarstvo raspodijelilo je 160 tisuća kuna Ustanovi za hitnu pomoć za nabavku neophodne medicinske opreme -  4 EKG aparata i 4 kovčega za reanimaciju. Ova važna medicinska oprema namijenjena je za punktove hitne pomoći na najfrekventnijim turističkim destinacijama Kaštela, Trogir, Solin i Brač.

Županijsko poglavarstvo donijelo je Odluku o objavljivanju javnog prikupljanja ponuda za dodjelu koncesije na pomorskom dobru i to za sportsku luku u Strožancu, Donja Podstrana.

Županijskoj skupštini na razmatranje i konačno donošenje odluke sa sjednice Županijskog poglavarstva upućeni su važni dokumenti Master plan turizma Splitsko-dalmatinske županije, Izvješće o radu trgovačkog društva te Odluka o osnivanju Agencije za razvoj Splitsko-dalmatinske županije.    


                                                                              Marijana Šundov